StoryEditorOCM
KalelargaPITANJA I ODGOVORI

Uh, koja "samokritika": županijski čelnici uvjereni da od cijele turističke strategije nisu ostvarena samo ova dva cilja...

Piše Piše Iva Ivanac
5. prosinca 2023. - 20:34

Županijski vijećnik MOST-a Đani Bunja  zahtijevao je od pročelnika i zamjenika župana Šime Vickovića da mu odgovore u kojoj je mjeri ostvarena vizija iz dosada jedine turističke strategije koja je bila napravljena za razdoblje od 2013. do 2023. godine. 

- Komunicirate da je Zadarska županija u 2023. godini globalno prepoznatljiva turistička destinacija koja posluje u većem dijelu godine, a zapravo je glavno obilježje turizma u Zadarskoj županiji - masovnost! Masovni turizam je razlog za to što nam se turizam naprosto događa jer nemamo turističkih politika. Kada turizam počne smetati lokalnoj zajednici to je pokazatelj da treba mijenjati smjer u kojem se on razvija i okrenuti se ka održivom turizmu, istaknuo je Bunja pa sarkastično kazao kako bi se trebala oformiti služba turističke polciije čiji bi službenici u kratkim hlačicama pendrečili one koje zateknu u kršenju turističke strategije, ali i turiste koji se ne ponašaju po pravilima destinacije. 

Zamjenik župana Šime Vicković kazao je kako su komunalna redarstva jedinica lokalne samouprave ta koje u turističkim destinacijama trebaju preuzeti ulogu turističke policije. 

- Kada je u pitanju turisitička strategija, nisu ostvareni neki ciljevi zdrastvenog turizma i golf tereni, istaknuo je zamjenik župana dodajući kako je u tijeku izrada nove turističke strategije jer je Zadarska županija potpisala ugovor sa Sveučilištem u Zadru koje će raditi istraživanja potrebna za izradu strategije. 

29. travanj 2024 21:09