StoryEditorOCM
KalelargaPODUZETNICI ČEKAJU

Ustanova INOVAcija konačno dobila datum za tehnički pregled Centra kreativnih industrija

Piše I. Ivanac
6. travnja 2021. - 11:56

Zahtjev za uporabnom dozvolom novog Centra kreativnih industrija na Relji predan je još početkom siječnja, a tehnički pregled zgrade konačno će se održati 12. travnja.

Nova atraktivna zgrada podignuta na mjestu nekadašnje Tekstilne škole već tri mjeseca čeka tehnički pregled kako bi se u nju mogla useliti Ustanova INOVAcija, ali i druge tvrtke. Naime, moderni centar na Relji uz tri opremljene sale za sastanke, coworking prostor, multimedijalnu dvoranu s audio i video sustavom te sustavom scenske rasvjete, tonski studio i opremu za terensko snimanje, ima i sedam ureda koji su namijenjeni poduzetnicima. 

Prošle godine su iz Ustanove INOVAcija prikupljali interes tvrtki za zakup prostora, a na njihovu adresu je stiglo dvadesetak pisama namjere. 

Ako sve bude u redu po pitanju tehničkog pregleda, novi Centar bi svoju uporabnu dozvolu mogao dobiti nakon tjedan dana od pregleda. Odmah nakon što stigne uporabna dozvola otvorit će se i natječaj za zakup sedam poslovnih prostora. 

Centar kreativnih industrija zamišljen je kao specijalizirani inkubator koji će udomiti poduzetnike iz kreativnog sektora, poput IT-a i audiovizualne industrije. 

Ukupna vrijednost Centra za kreativnu industriju je oko 27 milijuna kuna, a od toga je iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurano 19,9 milijuna kuna. Ministarstvo gospodarstva je Zadarskoj županiji osiguralo još 1,9 milijuna. Vrijednost građevinskih radova iznosila je 21 milijun kuna, dok je planirana vrijednost opreme, čije su javne nabave pri kraju, ukupne vrijednosti oko 6 milijuna kuna. 

28. rujan 2024 15:43