StoryEditorOCM
Kalelarga‘DOBRA ENERGIJA‘

Uz solarnu kavu, u Biogradu će posjetitelji moći saznati sve o solarnoj energiji za kućanstva

Piše Zadarski.hr
1. lipnja 2023. - 13:47

Grad Biograd na Moru u ponedjeljak, 5. lipnja, ugostit će turneju ‘Dobra energija‘, kampanju kojom Zelena energetska zadruga (ZEZ) potiče solarnu energiju u vlasništvu građana.

Turneja svim zainteresiranim građanima Biograda na Moru donosi prilike za besplatno informiranje o solarnoj energiji za kućanstva.

U 10 sati u parku na Trgu Hrvatskih velikana organizirat će se ‘Sunčani dnevni boravak‘: mjesto za informiranje na kojem će građani, uz solarnu kavu, moći upoznati sve komponente male solarne elektrane, upoznati se s digitalnim tečajem Solarna pismenost te napraviti okvirni izračun investicije u vlastitu solarnu elektranu.

U Poduzetničkom inkubatoru na adresi Bukovačka 23, u 17 sati održat će se predavanje ‘Kako do vlastite solarne elektrane?‘

Riječ je o informativnom predavanju na kojem će građani imati priliku čuti detaljne informacije o realizaciji i korištenju solarnih elektrana - od troškova, uvjeta koje je potrebno zadovoljiti, do obračuna i učinkovitog korištenja solarne energije u kućanstvu.

Za sudjelovanje se može prijaviti na ovom linku: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeW_TV6qjQNLXbUdiNy0K7TnbrI43547_U-DS8-MJ12_Ehq-Q/viewform

05. svibanj 2024 03:25