StoryEditorOCM
Kalelarga"PRVI TREPTAČI..."

Već danima ne radi semafor kod Ekonomske škole, nakon kiše jutros u kvaru nova signalizacija kod McDonaldsa i bivšeg rotora kod Bolnice

Piše M. Kalajžić
19. kolovoza 2024. - 10:00

"Epidemija" kvarova semafora na frekventnim gradskim raskrižjima "zahvatila" je, uz kišu, Zadar.

Već je nekoliko dana u kvaru semaforska signalizacija na križanju ulica Antuna Gustava Matoša. Puta Dikla, Matije Gubca i Krešimirove obale ili - jednostavnije kazano - kod Ekonomske škole.

Na semaforima svijetli samo treptajuće žuto svjetlo kao znak upozorenja, ali signalizacija je izvan funkcije. Kakvu to opasnost stvara na tom prometnom i opasnom križanju ne treba posebno naglašavati. U dva navrata djelatnici tvrtke Prvi treptač pokušali su popraviti te semafore, ali nisu uspjeli. Možda treba naručiti nove dijelove? Ostaje nada da će se danas taj semafor dovesti u funkciju, jer prolazak kroz njega je trenutno poput lutrije.

Zabrinjava što su jutros, nakon jake kiše koja je padala prošle noći, izvan funkcije važni - i novi - semafori u samom središtu grada na dvama raskrižjima.

Žuto treptajuće svjetlo jedina je signalizacija na semaforu na mjestu nekadašnje rotora kod Opće bolnice.

Jutros nije radio niti semafor kod McDonaldsa, a radi se o dva najprometnija križanja u gradu na kojima su postavljeni novi semafori.

Zašto su se pokvarili od jedne nešto jače kiše, pitali smo nadležne u gradskim službama.

- Na Boriku je stradao izlazni modul. Ugovoreni izvođač održavanja "Prvi treptač" je evidentirao taj kvar i pristupio otklanjanju. Izviješće trenutnog statusa očekujemo do kraja radnog dana - promptno je jutros izjavio pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Robertino Dujela.

Za semafore na državnoj Ulici Ante Starčevića nadležne su Hrvatske ceste, odgovore ćemo objaviti čim ih dobijemo.

A do tada - oprez!

Jer gužve su u špici turističke sezone ogromne, a još kad ne rade semafori...

15. listopad 2024 18:16