StoryEditorOCM
KalelargaPORUKE ZA KRAJ:

Vučetić: roditelji kojima su zbog HDZ-a djeca napustila Zadar glasajte za mene! Dukić: SDP-ov kandidat najavljuje egzorcizam, mi to ne želimo!

Piše Mišel Kalajžić
24. svibnja 2021. - 15:16

Zadar kao metropola Mediterana?

Vučetić: Zadar je već sad metropola u mom srcu!

Dukić: Jesmo mala metropolica, fali nam uređenje ravnica i spoj Gaženice i Poluotoka.

Mediteranske igre u Zadru?

Dukić: Ne možemo organizirati neke igre ako nismo kompletno spremni, napravit ćemo olimpijski bazen i nogometni kamp na atletskom stadionu.

Vučetić: Sad ne može biti, ali nakon mog mandata će biti.

Budućnost ili odumiranje Poluotoka?

Vučetić: Poluotok je stvarno i simbolički umro. Danas je istekao najam zadnjoj željezari na tržnici, građani poluotoka više nemaju gdje kupiti žarulju... Nema života u Zadru bez Poluotoka.

Dukić: Zadržati život na Poluotoku je izazov za sve turističke gradove pa tako i za Zadar. Moramo riješiti parking i pitanje noćnog života da lokalno stanovništvo ima normalan suživot s turizmom.

Besplatna voda za građane?

Dukić: To je HDZ tražio, kubik je 4 kune sve ostalo je održavanje. Ali zakonski se ne može, ja bih volio...

Vučetić: Jasno je da se zakonski može, tako da grad sufinancira taj trošak jer kubik vode dođe oko 15 kuna.

Treba li Zadar dobiti petog sveca Svetog Donata?

Vučetić: Ja bih predložio jednu ikonu, da proglasimo onu (satiričnu) sliku Posljednja večera 12 apostola, da postanemo ne dio zadarske svetačke tradicije nego susreta s onim što je zadar u političkom smislu bio.

Dukić: Sveti Donat je dio tradicije grada Zadra, ne bih imao ništa protiv, nedavno su mu otkrivene, ali taj dio ostavljam Crkvi.

Poruke biračima:

Vučetić: Pozivam ih da iziđu u 100 postotnom odazivu. Više bih volio izgubiti na 100-postotnoj izlaznosti, nego pobijediti na 20-postotnoj. Nisam ušao u ove izbore kao filozof već kao nezadovoljni roditelj koji ne želi da mu dijete mora napustiti Zadar. Pozivam roditelje koji žele da im djeca ostanu ili se vrate u Zadar, da glasuju za mene. Nitko treći mi ne treba.

Dukić: Vjerujem da se razlike između nas vide i ne vjerujem da će građani imati težak izbor. Unatoč poplavi i pandemiji za mog mandata nikad više investicija u gradu Zadru. Ne samo da nije pao nego je i rastao. Nije sve idealno, ali vjerujem da ćemo s mojim timom napraviti još puno toga više, a ja vjerujem da sam ostao isti Branko kao i prije 4 godine. SDP-ov kandidat najavljuje egzorcizam i kaos, mi to ne želimo.

02. svibanj 2024 12:52