StoryEditorOCM
KalelargaČESTITKA ŽUPANA

Za provincijalnog ministra zadarskih franjevaca izabran fra Tomislav Šanko

Piše Zadarski.hr
29. travnja 2022. - 17:50

Na Provincijskom kapitulu Franjevačke provincije sv. Jeronima u Dalmaciji i Istri sa sjedištem u Zadru izabrana je nova provincijska uprava. Za provincijalnog ministra izabran je fra Tomislav Šanko, za vikara Provincije fra Stipe Nosić, a za definitore Provincije fra Bojan Rizvan, fra Josip Sopta, fra Leopold Mičić i fra Pavle Ivić.

Tim je povodom župan Božidar Longin uputio čestitku novom vodstvu zadarskih franjevaca, na čelu s provincijalom fra Tomislavom Šankom.

- Poštovani fra Tomislave, povodom Vašeg izbora za provincijala Franjevačke provincije sv. Jeronima upućujem Vam svoju iskrenu čestitku. Od samog svog osnutka prije 29 godina Zadarska županija njeguje lijepu suradnju s provincijom, osobito sa samostanom sv. Frane u Zadru. Iskreno vjerujem da će se takva suradnja nastaviti i sada kada Vi preuzimate vodstvo. Uz najljepše želje da novu dužnost obnašate prije svega sa zadovoljstvom i Božjim blagoslovom, a zatim i s puno uspjeha, pozdravljam Vas s poštovanjem“, stoji u čestitci župana.

01. srpanj 2024 14:16