StoryEditorOCM
KalelargaNAJBOLJE OD TURIZMA

Zadarska županija objavila javni poziv za dodjelu nagrada za najbolje iznajmljivače ovoj godini, evo tko se sve može prijaviti

Piše A. V. Š.
13. srpnja 2024. - 18:56

Zadarska županija objavila je javni poziv za dodjelu nagrada za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji za 2024. godinu.

Pozivaju se svi iznajmljivači kuća za odmor i seoskih domaćinstava na području Zadarske županije da se prijave za dodjelu nagrada u projektu kojim se želi potaknuti i naglasiti važnost kvalitetnog pristupa u vođenju obiteljskog smještaja. Cilj projekta je podizanje kvalitete i obogaćenje ponude obiteljskog smještaja na području Zadarske županije, ali i prepoznavanje i medijski intenzivno promoviranje izvrsnosti, kreativnosti i profesionalnosti u području pružanja usluga privatnog smještaja na području Zadarske županije, dodatno poticanje procesa inovacije i kreativnosti u turističkoj ponudi, podizanje standarda usluge i dodatno osnaženje turističke ponude u segmentu obiteljskog turizma te nagrađivanje najboljih primjera dobre prakse.

Na Javni poziv mogu se prijaviti privatni iznajmljivači kuća za odmor i seoskih domaćinstava na području Zadarske županije. Nagrade će se dodijeliti za dvije glavne kategorije smještaja:  kuće za odmor (najmanje 3*) i seosko domaćinstvo. Prilikom utvrđivanja finalista ocjenjivat će se i samoodrživost objekta, energetska održivost kao i ona što se odnosi na potrošnju vode, njezino recikliranje i vraćanje u sustav za neke druge potrebe kao, odvajanje otpada, korištenje alternativnih izvora energije, zapravo sve ono što vodi prema samoodrživosti objekta.

Uz dvije glavne nagrade dodijelit će se i jedna nagrada za samoodrživost objekta, tj. ekološku usmjerenost objekta i njegovog vlasnika, bilo da je riječ o materijalima od kojih je objekt izgrađen, modalitetu grijanja i hlađenja, uređenosti, tako i u odnosu prema okolini. Ocjenjivat će se sav uložen trud kojemu je cilj očuvanje okoliša u kojima se nalaze.

Javni poziv će biti otvoren do 30. rujna 2024. godine. Prijava treba sadržavati prijavni obrazac, potvrdu o prebivalištu domaćina na području Zadarske županije, dokaz o podmirenim obvezama, kratki opis obiteljskog smještaja itd. Za dodjelu nagrada ne mogu se prijaviti privatni iznajmljivači koji su prijašnjih godina dobili Welcome nagradu ili nagradu za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji, kao ni zaposlenici Zadarske županije.

Pobjednici osvajaju 3.000 eura i zlatnu plaketu, kao i dobitnik nagrade za samoodrživost objekta. Za drugo mjesto nagrada je 2.000, a treće 1.000 eura.

06. listopad 2024 02:06