StoryEditorOCM
KalelargaNABAVLJENE I MASKE

Zadarske osnovne škole nastavu će održavati prema modelu ‘a‘ što znači da će svi ići u školu! Iz Grada roditelje pozivaju na odgovorno ponašanje

Piše Iva Ivanac
4. rujna 2020. - 08:48

Osnovne škole zgotovile su sve protokole i upute za održavanje nastave, a ravnateljima škola pomogao je i Gradski stožer, na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Antom Babićem.

– Sve škole do četvrtka navečer će na svojim internetskim stranicama objaviti upute i protokole dolaska djece u školu. Sve škole kojima je osnivač grad Zadar nastavu će održavati prema prvom, "a" modelu što znači da svi učenici udu u školu svaki dan. Bitno je naglasiti kako nastava neće svima započinjati u isto vrijeme. U prvoj smjeni će školski satovi biti skraćeni po pet minuta kako bi se ostavilo dovoljno vremena za dezinfekciju – kazao je Babić, dodajući da se roditelji čija djeca idu u produženi boravak ne moraju brinuti jer će se produženi boravak normalno odvijati, a u slučaju da nekoj školi bude potrebno još učitelja, njihovo zaposlenje će financirati Grad Zadar.

– Sukladno novim mjerama i preporukama, škole će se morati i mogu se prilagođavati novim situacijama iz dana u dan. Želim napomenuti kako svaki roditelj ima obvezu mjeriti temperaturu svom djetetu i pratiti njegove simptome, te da djecu koja su bolesna ne šalju u školu. Ako se toga budemo držali, ne postoji šansa da se dijete zarazi unutar škole – kazao je Babić, dodajući kako je Grad za sve učenike nabavio maske, te je još jednom roditelje pozvao na odgovorno ponašanje.  

15. lipanj 2024 06:55