StoryEditorOCM
KalelargaBIT ĆE IH JOŠ...

Zbog blokade gradskog proračuna poništen natječaj za rekonstrukciju dijela ulice Admirala Jakova Šubića od Cezana

Piše Iva Ivanac
18. siječnja 2023. - 14:59

Zbog blokade gradskog proračuna poništena je prva javna nabava, a riječ je o natječaju u kojem je Grad Zadar tražio izvođača radova na rekonstrukciji dijela ulice Admirala Jakova Šubića od Cezana koja je vrijedna gotovo 900 tisuća eura (bez PDV-a). 

- Dana 12. siječnja donio je Odluku o financiranju nužnih rashoda i izdataka za prvo tromjesečje 2023. godine, a u kojoj nisu planirana financijska sredstva za sklapanje ugovora u predmetnom postupku javne nabave. Naručitelj u trenutku pokretanja predmetnog postupka nije imao saznanja da se neće moći izvršavati sklopljeni ugovor po provedenom predmetnom postupku javne nabave zbog nedostatka financijskih sredstava, nego su navedene okolnosti postale naknadno poznate, nakon što je pokrenut predmetni postupak, stoji u odluci o poništenju postupka javne nabave koju je potpisao gradonačelnik Branko Dukić. 

Predmet ovog natječaja bila je izgradnja dijela nerazvrstane ulice Admirala Jakova Šubića od Cezana i kružnog toka s ulicama Kožinski prilaz i Privlačkom ulicom u Zadru. Predviđena je i rekonstrukcija privoza četverokrakog semaforiziranog raskrižja Ulica Admirala Jakova Šubića od Cezana, Splitske ulice, Puta Biliga i Ulice Borka Šarlije Kese. U sklopu izgradnje prometnice rješava se oborinska odvodnja prometnice, i izvodi nova javna rasvjeta i DTK mreža.

U projektu se napominje kako će radovi na izgradnji ceste započeti nakon radova aglomeracije, odnosno izgradnje odvodnje i vodovoda koju bi na tom dijelu trebao raditi Ludwig Pfeiffer​. S obzirom da je natječaj poništen, nakon izgradnje odvoodnje i vodovoda Ludwig Pfeiffer će cestu vratiti u prvobitno stanje. 

Ako se gradski proračun uskoro ne odblokira, moguće je da će se poništiti i natječaji za rekonstrukcija izgradnje prometnica spoja UPU Vidikovac II i ulice Put Bokanjca (faza 1 b) te projekt izgradnje parka uz prometnicu Kažimira Zankija od Puta Bokanjca do Žmirića. Gradska vlast ih i dalje održava na životu jer je moguće da se stanje blokade gradske blagajne ipak promijeni. 

 

 

04. srpanj 2024 09:59