StoryEditorOCM
KalelargaPORUKA POLICAJCU

Zbog natpisa ‘Mrzim Miljanića‘ 21-godišnji grafiter iz Benkovca osuđen na uvjetnu kaznu zatvora

Piše B. S.
5. lipnja 2024. - 20:07

Zbog natpisa ‘Mrzim Miljanića‘ kojeg je između 15. i 18. rujna 2022. godine, koristeći kist i crnu boju, ispisao na prizemlju stambene zgrade u Benkovcu, 21-godišnji grafiter iz Benkovca osuđen je na uvjetnu kaznu zatvora.

Natpis je bio usmjeren na policajca Nikolu Miljanića, djelatnika Policijske postaje Benkovac – Obrovac, a osim toga, 21-godišnjak je uhvaćen i s PVC vrećicom koja je sadržavala marihuanu, što je rezultiralo prekršajnim optužbama prema zakonu o zlouporabi droga.

Tijekom suđenja, priznao je da je napisao sporni natpis, tvrdeći da je to učinio kao reakciju na postupanje policajca prema njemu u vezi s posjedovanjem marihuane. Unatoč tome što nije ovisnik o drogama, priznao je da povremeno konzumira marihuanu.

Opisao je kako je koristeći se kistom i crnom bojom u napuštenim i otvorenim, te široj javnosti dostupnim prostorijama prizemlje stambene zgrade u Benkovcu ispisao natpis "Mrzim Miljanića". Pri tome je mislio na policajca koji je prema njemu postupao jedne prigode, a vezano za posjedovanje opojne droge marihuane. Policajci su ga 23. rujna 2022. oko 13,35 sati zatekli kod kolodvora u Benkovcu i tom prigodom im je dragovoljno izručio pola jointa koji je držao u vrećici duhana.

Pojasnio je kako su ga policajci nakon toga odveli u prizemlje stambene zgrade gdje je ispisao grafit, te su tamo pronašli još marihuane u teglici koja nije bila njegova.

Sud mu je odredio jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 30 dana, uz rok kušnje od godine dana smatrajući da je primjerena kazna zatvora potrebna kako bi se odvratio od sličnih postupaka u budućnosti te kako bi se zaštitio javni red i mir. Ipak, uzimajući u obzir mladost i okolnosti slučaja, sud je odabrao mjeru upozorenja u obliku uvjetne osude, vjerujući da će to biti dovoljno za postizanje svrhe prekršajnog postupka u ovom slučaju.

 

28. lipanj 2024 20:50