StoryEditorOCM
RegionalPRODULJEN ROK

Do kraja rujna nominacije za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji: evo koliko iznose novčane nagrade...

Piše ZŽ/zadarski.hr
14. rujna 2023. - 10:45

Zadarska županija od ove godine pokrenula je novi projekt - nagrade najboljim iznajmljivačima u turizmu. Nagrade se dodjeljuju s ciljem motiviranja privatnog turističkog sektora za poboljšanje kvalitete promocije destinacije i poticanje uvođenja inovacija, poticanje kreiranja i razvoja novih proizvoda kao i promociji obiteljskog smještaja kroz prikaz najboljih dostignuća u turizmu Zadarske županije. Prvotno je rok za zaprimanje nominacija bio do kraja kolovoza, ali je zbog velikog broja upita natječaj produljen do 30. rujna 2023. godine.

„Zadarska županija je analizom potreba prepoznala privatni smještaj u turizmu kao jedan od osnovnih segmenata u razvoju županije te je izradila Program za dodjelu nagrada za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji. Naime, privatni smještaj najbrojniji je u ukupnoj strukturi naših smještajnih kapaciteta i upravo je iz tog razloga važno ulagati u kvalitetu i kontinuirano razvijati ponudu kako bismo dodatno brendirali Zadarsku županiju, a među našim gostima i dalje podizali razinu zadovoljstva pruženom uslugom“, istaknuo je županijski pročelnik za gospodarstvo i turizam Ante Sjauš.

Kroz privatni i obiteljski smještaj naši gosti imaju priliku doživjeti izravni kontakt s lokalnim stanovništvom i upoznati autohtonost i tradiciju mjesta u kojem borave, a upravo je to danas traženo i cijenjeno iskustvo koje traži sve veći broj svjetskih ljubitelja putovanja.

„Želimo od Zadarske županije stvoriri jednu boutique destinaciju koja će privlačiti što kvalitetnije goste te zbog toga nastojimo motivirati i iznajmljivače da dodatno podignu kvalitetu usluge. Obiteljskom smještaju u Zadarskoj županiji želimo osigurati veću vidljivost, ali i naglasiti iznimnu važnost u podizanju kvalitete i praćenju suvremenih trendova ponude i potražnje. Projekt nagrađivanja najboljih iznajmljivača vidimo kao dodatni poticaj svima onima koji sustavno ulažu u izvrsnost te se svakodnevno trude biti u korak s trendovima u turizmu“, poručio je župan Božidar Longin.

Na Javni poziv za dodjelu nagrada za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji za 2023. godinu mogu se prijaviti privatni iznajmljivači apartmana/studio apartmana (najmanje 3*), kuća za odmor, soba sa pružanjem usluge doručka i seoskih domaćinstava na području Zadarske županije.

Nagrade će se dodijeliti za četiri glavne kategorije smještaja: apartmani/studio apartmani (najmanje 3*), kuće za odmor, soba sa pružanjem usluge doručka i seosko domaćinstvo.

Javni poziv je otvoren do 30. rujna 2023. godine, a pobjednici osvajaju:

1. nagrada: 2.000 eura i zlatnu plaketu,

2. nagrada: 1.500 eura i srebrnu plaketu,

3. nagrada: 1.000 eura i brončanu plaketu.

Tri odabrana finalista iz svake kategorije predstavit će se u dnevnom tisku, na web stranici Zadarske županije i TZ Zadarske županije kao primjer dobre prakse u turizmu.

Javni poziv, prijavni obrazac i popis dokumentacije koju treba priložiti uz prijavu, podnositelji mogu preuzeti s mrežne stranice Zadarske županije ili se mogu preuzeti u Upravnom odjelu za gospodarstvo i turizam. Odgovori na sva pitanja vezana uz ovaj Javni poziv mogu se dobiti na brojeve telefona 023/350-430 ili 023/350-439.

27. travanj 2024 01:18