StoryEditorOCM
RegionalFOTO PORUKA EKOLOŠKI OSVIJEŠĆENOG ČITATELJA

Evo kako izgleda odlagalište otpada u Škabrnji

Piše Zadarski.hr
13. veljače 2017. - 20:37
škabrnja3

Čitatelj našeg portala iz Škabrnje uz ove fotografije poslao je i sljedeći tekst:

'Radi se o odlagalištu otpada( naravno ilegalnom) u Škabrnji. To isto odlagalište koriste stanovnici Škabrnja i okolnih sela i što je najgore i građevinske firme koje iskorištavaju situaciju bez nadzora i ilegalno tu iskrcavaju materijal s gradilišta koji bi inače morali platiti odlaganje.

Na samim slikama je  niti jedan posto od ukupne površine odlagališta na kojem još postoji i ilegalni iskop ( cca 100x50x15 metara) iskopana za vrijeme gradnje kalmetine.

Svjestan da mozda ova tema nije jako popularna ali nimalo nevažna, Molim vas da se ukaže na nju i nastavi ukazivati kao i na sve ostale anomalije u nasem društvu.

Isto tako je lako znati odgovore naših odgovornih kako se nema sredstava, neriješena imovinsko pravna situacija itd.....it'd što je dijelom istina ali nimalo ih ne opravdava jer nisu poduzeli ništa, niti one korake koji se mogu povuci, ni prije ni sada da se situacija poboljša. 

 

Ovaj požar pale komunalci Škabrnje, da ne bi bilo zabune, pale i Romi koji žive blizu odlagališta plastiku i gume. Tamo žive bez struje i vode, sa djecom pa eto i socijalnim službama teme, kako mogu djeca živjeti u takvim uvjetima.....'

 

 

17. travanj 2024 01:33