StoryEditorOCM
RegionalKRIZA NA VIRU

Josip Bašić: "Odluka načelnika Marina Radovića o donošenju odluke o nužnom finaciranju rashoda i izdataka je nezakonita!"

Piše I.I.
8. ožujka 2024. - 16:13

Općinski vijećnici Općine Vir su u petak na konferenciji za medije govorili, kako tvrde, o nezakonitostima koje su dovele do trošenja više milijuna eura iz općinskog proračuna neuspjelom pokušaju smjenjivanja aktualnog predsjednika Općinskog vijeća.

Predsjednik Općinskog vijeća Josip Bašić iznio je "povijest bolesti" donošenja proračuna za prošlu i ovu godinu te kazao kako je odluka načelnika Marina Radovića o donošenju odluke o nužnom finaciranju rashoda i izdataka nezakonita.

- Načelnik samostalno donosi odluku o nužnom finaciranju, a takvu je odluku trebalo potvrditi općinsko vijeće. Ovo je bila smišljena operacija kako doći do proračunskih sredstava na temelju političke korupcije. U javnosti su izrekli populističke izjave kako su podijelili naknade umirvoljenicima i ostalim skupinama druptva, a mi smo ti koji su te odluke donijeli. Sada oni cijelu stvar predstavljaju kao da je to bila njihova ideja, istaknuo je Bašić dodajući kako ga općinska uprava ne izvještava pravovremeno o odlukama koje stižu u Općinu već tek nankon njegovog traženja da mu se dostave odluke.

Frane Vučetić je također istaknuo kako su nezakonito potrošena proračunska sredstva.

- To je otimačina i nasilan pokušaj dolaska do javnog novca. Na potezu su institucije koje moraju ovog puta prijeći Virski most. Ako u ovom slučaju ne reagiraju, ne znam što je sljedeće, kazao je Vučetić, a Bašić dodao kako se sada načelnik "čupa iz blata" i kako je, kada je u pitanju poslovanje Općine, napravljen čitav niz propusta.

 

 

27. travanj 2024 04:28