StoryEditorOCM
Regional19.DANI MASLINE U MASLINIKU U SUTOMIŠĆICI

Kako se ispravno nacijepljuju masline

Piše M.V.
1. svibnja 2017. - 20:30
dani_masline9-290417

Pravo je vrijeme za precijepljivanje masline čemu maslinari zadarskog kraja sve više skloni jer se pokazalo da  mnogosortni maslinici daju bolja, zanimljivija ulja i da je kalemljenje nekih uvoznih sorti na baze slaborodnih domaćih maslina najbolji način za podizanje i stabilnost rodnosti maslinika.

'Pokazna vježba' precijepljivanja  maslina te rezdibe oranizirana je prošlog vikenda za sudionike 19.zadarskih Dana masline na OPG-u Otavijević u Sutomišćici, dobitnika prestižnog priznanja Hrvatski otočni proizvod. Kako se prec kalemljenje maslina ispavno radi  na više pokazao  je mladi zadarski maslinarski stručnjak mr. Šime Marcelić s Odjela za poljodjelstvo i akvakulturu Sveučilišta u Zadru. 

25. studeni 2024 16:12