StoryEditorOCM
RegionalBRAVO, MOMAK!

Mladi Splićanin spasio Nepalce u nevolji: ‘Zbunjena peteročlana obitelj mi je ušetala u prostor, ne mogu nać‘ kombi...‘

Piše Mia Uzinić/SD
21. siječnja 2024. - 19:15

Može bit da su se naši ljudi ipak počeli navikavati na Nepalce pa je u našu redakciju stigla priča jednog mladog Splićanina koji je odlučio pomoći nepalskoj obitelji u nevolji.

- Bio je petak, ono kada je nebo odlučilo doslovno past na zemlju. U moj poslovni prostor ušetala je peteročlana nepalska obitelj, zbunjena jer nisu mogli pronaći kombi koji su ostavili parkiran u blizini.

Ja sam rekao da im je sigurno pauk digao auto, a na to mi je jedan od njih simpatično odgovorio "eto ti ga na"! Znaju nešto hrvatskog, čini mi se barem da se trude, a svjesni su i sami valjda da će im tako biti lakše - započinje priču ovaj simpatični mladić.

image
Duje Klarić/Ilustracija/Cropix

Pokušao im je pozvati taksi do Pujanki, ali taksija po tom vremenu nije bilo. Odlučio ih je prebaciti u svom autu po nevjerojatnom pljusku i buri, najgoroj mogućoj kombinaciji vremenskih uvjeta u Splitu. Dobili su nazad svoj kombi, a junak naše priče uspio ih je malo i upoznati.

- Ovdje su već više od godinu dana, cijela obitelj, a kad sam ih pitao kako to da su se baš za Hrvatsku odlučili i kako su uopće došli do ovdje, kazali su mi da u Nepalu postoje agencije za to.

image
Mario Todorić/lustracija/Cropix

Dakle, oni plate toj nekoj agenciji i ona im organizira sve da dođu raditi ovjde kod nas, netko na svemu ovome ubire veliku lovu. Ako sam dobro shvatio, smješteni su negdje u Kaštelima. Simpatičan mi je ovaj jezik koji koriste, kao neki miks hrvatskog, engleskog i nepalskog - zaključuje mladić. 

06. svibanj 2024 07:19