StoryEditorOCM
RegionalSV. FILIP I JAKOV

Na Rabatinu traju radovi na izgradnji infrastrukture za POS-a. Načelnik Pelicarić: ‘Gradnja stanova počinje krajem godine‘

Piše Općina Sv. Filip i Jakov
5. svibnja 2020. - 18:23

Na području Rabatina u Sv. Filipu i Jakovu u tijeku su radovi vrijedni više od 7 milijuna kuna na gradilištu POS-ih stanova. Za otprilike mjesec dana trebalo bi završiti izvođenje prve faze projekta, tj. izgradnja infrastrukturnih radova na kanalizaciji, vodovodu te formiranju dva kilometra bijelih puteva.

- Nakon prve faze odmah krećemo s drugom fazom projekta što uključuje dovođenje struje te priključak na kanalizaciju za osnovnu školu Sv. Filip i Jakov. Širokopojasni internet, postavljanje asfalta, nogostupa i rasvjete očekuje nas u trećoj fazi kada bude izgrađeno oko 40 posto objekata. Od potpisivanja ugovora za izvođenje radova Općina neprestano radi na ovom projektu. U tijeku je izrada projektne dokumentacije i rješavanje građevinskih dozvola za treću fazu - rekao je Zoran Pelicarić, načelnik Općine Sv. Filip i Jakov.

Izgradnja POS-ovih stanova jedan je od ključnih elemenata demografske obnove na području općine. Nakon izrade glavnog projekta i ishođenja građevinske dozvole izgradnja stanova započela bi na jesen ili početkom sljedeće godine. Na Rabatinu će se također graditi i novi dječji vrtić, vatrogasni dom, nova općinska zgrada, centar izvrsnosti i drugi objekti.

- S obzirom da je općina osigurala zemljište za stanove te svu potrebnu infrastrukturu, cijena stana po metru četvornom bit će do 1.100 eura. Osim 24 POS-ova stana na Rabatinu će se graditi i 60 stambenih objekata, a na sustav odvodnje priključit će se i osnovna škola. U konačnici će se trebati izgraditi i jedna trafostanica, a procijenjena vrijednost izgradnje cijelokupne infrastrukture skupa s trafostanicom iznosi 20 milijuna kuna, rekao je Pelicarić.

25. travanj 2024 10:48