StoryEditorOCM
RegionalFOTO: BISKUP DUBROVAČKI ZGROŽEN GOLOTINJOM NAJAVIO TUŽBU

'Oče, oprosti im, ne znaju što čine!'

Piše Zadarski.hr
7. ožujka 2018. - 13:30
sise

Biskup dubrovački Mate Uzinić oglasio se na Facebooku ražalošćen zbog objave fotografija sa snimanja razgolićene žene u dubrovačkim sakralnim objektima, objavio je Dubrovački vjesnik.

- Dragi prijatelji, duboko me ražalostilo to što je danas zbog vlastite promocije zloupotrijebljena otvorenost dubrovačkih crkava za snimanje neprimjerenih fotografija pod krinkom umjetnosti, na što ćemo morati medijski i pravno reagirati.

Moleći večeras Gospodina za nas koji smo ovim povrijeđeni, s raspetim Isusom želim moliti i za one koji su to uzrokovali govoreći: „Oče, oprosti im, ne znaju što čine!“

Zagreb, 160218.
Nacionalna sveucilisna knjiznica.
Hrvatski helsinski odbor dodjelio je nagrade za ljudska prava u 2017. godini u sklopu 25. obljetnice od osnutka Hrvatskog helsinskog odbora.
Na fotografiji: mons. Mate Uzinic - nagrada za doprinos u medjureligijskom dijalogu, ekumenizmu i vjerskoj toleranciji.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Tomislav Kristo / CROPIX

Mate Uzinić

 

Podsjetimo, prije nekoliko dana dubrovački fotograf Stijepo Brbora surađivao je s njemačkom tv ekipom Deutsche Film und Fernsehakademie Berlin na snimanju studentskog dokumentarnog filma The Color Nude o kojoj je pisao Dubrovački vjesnik, i u kojem su kao scenografiju odabrali dubrovačke crkve, ali i brojne lokacije na otvorenome, poput dubrovačkih zidina. Model je bila glumica Vesna Knežević, a odmah po objavi društvene mreže počele su 'gorjeti' od komentara.

Željko Tutnjević

Dubrovački vjesnik

 

 

01. lipanj 2024 04:29