StoryEditor
RegionalPOSLJEDNJI TRENUTCI

Od ponedjeljka u zdravstvu i socijali potrebne covid potvrde za dolazak na posao! Danas se užurbano pripremaju i testovi za one koji potvrdu nemaju

Piše PSD
3. listopada 2021. - 08:57

U ponedjeljak se u sustave zdravstva i socijale uvode covid-potvrde. U oba sustava u tijeku su posljednje pripreme za pondjeljak, no u mnogim ustanovama će već od nedjelje biti omogućeno testiranje onima bez potvrda kako bi, ovisno o rezultatu testa, mogli u ponedjeljak na posao, javlja N1

U Dom za starije centar u Zagrebu od ponedjeljka neće moći ući ni djelatnici, a pogotovo ne posjetitelji. 

Dragica Vidiš, korisnica Doma, s uvođenjem covid-potvrda nema problem. Kaže, ima veliku obitelj, ali svi su cijepljeni pa će joj i dalje moći doći.

“Sva su mi se djeca cijepila, oni sami znaju, odrasli su ljudi, to im je dužnost i obveza prema nama, prema mužu i meni, oni nas čuvaju s tim”, kaže Dragica Vidiš koja je i sama cijepljena kao i 90 posto njezinih sustanara. Što se tiče zaposlenika, njih 18 nema potvrdu zbog čega će se testirati barem dva puta tjedno prije nego se pojave na poslu. U Domu u kojem rade postoje i liječnici koji ih mogu cijepiti i testirati. 

“Ja imam covid-potvrdu koju ću donijeti, a ako treba, ponovno ću se i testirati, to je sve dobro organizirano da stignemo, ne kasnimo na svoja radna mjesta, to će se obavljati unutra”, rekla je Gordana Vidić, njegovatejica u Domu.

“U startu je bio puno veći interes korisnika nego radnika, međutim s vremenom se situacija promijenila, velik je broj cijepljenih, ima ih još par bez potvrde, ali svaki tjedan se netko novi pridruži.”, rekla je Štefica Karačić, ravnateljica Doma.

Samo u Zagrebu trebat će se testirati stotine zaposlenih, ali očekivano je da će dio njih to odbiti. 

“Odlučivanje je na samom poslodavcu. To je logičan slijed toga što nismo poslali dovoljno dobre signale i zainteresirali javnost da pristupi cijepljenju u puno većem broju. Ne bih spominjao antivaksere, to je beznačajna manjina. Ovo što vidimo je zbunjenost ljudi jer zaista imamo informacije koje su kontradiktorne”, naglasio je Leonardo Bressan iz KoHoma.

item - id = 1131929
related id = 0 -> 1148432
related id = 1 -> 1148328
04. prosinac 2021 13:37