StoryEditorOCM
RegionalOPREMANJE PLAŽE

Općina Vrsi dosada je iz nacionalnih i EU fondova povukla milijun eura, a stižu i novci za rekonstrukciju pokosa Ričina

Piše Vrški glasnik/ Toni Perinić
1. ožujka 2021. - 14:40

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU objavilo je rezultate natječaja za sredstva unutar Programa podrške regionalnom razvoju. Općina Vrsi prijavila je projekt uređenja i sanacije pokosa nerazvrstane ceste Ričina te ostvarila 50 posto sredstava, točnije 190 tisuća kuna. Radovi će obuhvaćati nasipanje, razastiranje i po potrebi vlaženje te planiranje materijala u nasipu prema odredbama projekta. Ministarstvo dodijeljenim sredstvima nastoji ubrzati gospodarski oporavak, što je preduvjet za sprečavanje iseljavanja stanovništva, smanjenje negativnog demografskog trenda i održivi razvoj. Valja napomenuti kako je Upravni odjel za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i komunalne poslove Zadarske županije izdao pozitivno rješenje to jest planirani zahvat je prihvatljiv za ekološku mrežu.

- Program podrške regionalnom razvoju potiče jačanje konkurentnosti te vlastitih razvojnih potencijala. Projekt sanacije pokosa nerazvrstane ceste Ričina je samo jedan od uspješnih apliciranja na EU fondove, koje konstantno pratimo i analiziramo te u konačnici vršimo prijavu, ako ocijenimo da je koncept koristan za našu Općinu, konstatira Andrea Burčul, viša stručna suradnica za financije i EU fondove te dodaje kako je do sad iz nacionalnih te fondova Europske unije “povučeno” više od milijun eura.

- Općina Vrsi je do sad iz nacionalnih i europskih fondova ostvarila više od milijun eura bespovratnih financijskih sredstava kojima se realiziraju brojni projekti iznimno važni za napredak i prosperitet. Europski fondovi zasigurno olakšavaju i omogućavaju provedbu raznih projekata i programa te su kao takvi iznimno kvalitetni za sve korisnike, zaključuje Burčul. Radovi na sanaciji trajat će do sredine godine, a rekonstrukcijom postojeće ceste omogućit će se nesmetano prometovanje u oba smjera.

- Sanacija i uređenje pokosa nerazvrstane ceste “Ričina” samo je početak rekonstrukcije plaže koja je u ljetnim danima omiljena među obiteljima s djecom zbog čistog mora i pijeska. Kroz dogledno vrijeme planiramo uređenje pristupnih puteva i biciklističkih staza te opremanje plaže sa sadržajem za šport i rekreaciju, istaknuo je ranije Općinski načelnik Luka Perinić.

25. travanj 2024 14:44