StoryEditorOCM
RegionalSINJSKA POSLA

Organizatori korona-tuluma na kojemu je bilo 300 mladih: ‘Bilo nas je u početku 20, a onda su počeli dolaziti sa svih strana...‘

Piše PIŠU Toni Paštar,
Vladimir URUKALO
5. travnja 2021. - 14:47
Uskrsno slavlje skupine susjeda iz zaseoka Jagnjići u Brnazama, održano na Meljači, pretvorilo se u korona-party na kojemu je sudjelovalo oko tristo mladih iz cijelog cetinskog krajaToni Paštar

Uskrsno slavlje skupine susjeda iz zaseoka Jagnjići u Brnazama pokraj Sinja, održano na lokacija Meljača, pretvorilo se u korona-party na kojemu je sudjelovalo oko tristo mladih iz cijelog cetinskoga kraja.

Kad je, po dojavi, stigla policija, prema jednom policijskom službeniku bačena je boca s alkoholnim pićem. Uskoro je stigla i interventna policija, a u nastalom metežu ozlijeđeni su jedan policajac i jedna djevojka koja je dobila udarac bocom u glavu.

Policija je, naime, dobila dojavu da je ispred jedne kuće parkirano stotinjak vozila, dok se unutar kuće nalazi više osoba.

image
Uskrsno slavlje skupine susjeda iz zaseoka Jagnjići u Brnazama, održano na Meljači, pretvorilo se u korona-party na kojemu je sudjelovalo oko tristo mladih iz cijelog cetinskog kraja
Toni Paštar

"Policijski službenici odmah su izišli i dolaskom na mjesto događaja zatekli su veći broj parkiranih vozila, dok je iz kuće dopirala glasna glazba. Osobe koje su se nalazile u kući narušavale su javni red i mir te su vrijeđale policijske službenike čim su ih uočili", objasnili su nam u splitskoj policiji, dodavši da je, po njihovoj procjeni, na kućnoj zabavi bilo oko tristo osoba.

U ponedjeljak oko 13 sati došli smo na Meljaču. Na tom lokalitetu nalazi se samo jedna građevina, privatna kuća s podrumom i prizemljem, a nedaleko od nje su igralište i klupske prostorije NK Brnaze.

Sam lokalitet Meljače, gdje se nalazi i most preko laterarnog kanala, poznat je kao mjesto održavanja Brnaškog derneka i na tom se prostoru može parkirati na stotine osobnih vozila. Uz kuću u kojoj se u nedjelju navečer odvijao tulum, a potom i cijela drama, zatekli smo manju skupinu ljudi.

U početku su bili vrlo suzdržani, a nakon kraće priče otvorili su se, uz uvjet da im se nikako ne spominju imena i da ih se ne fotografira. Njihova usuglašena priča svodi se na sljedeće:

– S našim prijateljem Ivanom, čija je baka vlasnica ove kuće, dogovorili smo da će nas dvadesetak susjeda i prijatelja zajedno proslaviti Uskrs. Već prije znali smo se ovdje okupljati. Nekada su se tu slavile momačke večeri, rođendani i slično. Tako je i počelo naše jučerašnje slavlje, ali kako se približavala večer, stizalo je sve više ljudi, sa svih strana.

image
Uskrsno slavlje skupine susjeda iz zaseoka Jagnjići u Brnazama, održano na Meljači, pretvorilo se u korona-party na kojemu je sudjelovalo oko tristo mladih iz cijelog cetinskog kraja
Toni Paštar

Sada se, nakon ekscesa koji se dogodio, tereti Ivana, koji je najmanje kriv. Kad je stigla policija, većina okupljenih korektno se ponašala prema policijskim službenicima. Uvjereni smo da bi sve proteklo u redu i miru, da bismo se mi razišli, a policajci otišli, da jedna budala nije policijskog službenika gađala bocom alkoholnog pića.

Napadnuti policajci pozvali su pojačanje, stigli su interventni policajci, nastala je opća frtutnja i bježanija. Glavni sudionici događaja, napadači na policiju, koji su nama nepoznati, prvi su pobjegli.

Na kraju je policija privela Ivana kao organizatora. Ivan je nama susjedima i prijateljima ustupio ovu kuću svoje bake na korištenje. Bio je samo jedan od nas. Zato se nas dvadesetak pripremamo otići u Policijsku postaju Sinj i reći isto ovo što kažemo i vama – kazali su nam prijatelji privedenog Ivana.

Reagirala Interventna policija

Nakon ulaska u prostor policijske je službenike napalo nekoliko nepoznatih osoba iz mase, koje su na njih bacile boce. Jednom policijskom službeniku i 25-godišnjakinji koja se nalazila među okupljenima ozlijeđena je glava te im je pružena liječnička pomoć u Hitnoj medicinskoj službi u Sinju, gdje su im utvrđene lakše tjelesne ozljede.

S obzirom na oglušavanje okupljenih na policijska upozorenja i zapovijedi, u ispomoć su pristupili i policijski službenici Interventne jedinice policije, te drugih ustrojstvenih jedinica, nakon čega je uspostavljen javni red i mir te nije bilo potrebe za daljnjim postupanjem", kazali su nam u policiji, dodajući i da je pronađen 20-godišnji vlasnik objekta kojega se dovodi u vezu s organiziranjem ovog okupljanja.

Uhićen je i doveden u službene prostorije policije te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. V. U. 

16. travanj 2024 08:15