StoryEditorOCM
RegionalLINIJE U PREKIDU

Pogoršalo se stanje u pomorskom prometu, olujna bura prekinula je i brodske linije na zadarskom području

Piše Hina, Otvoreno more
26. prosinca 2020. - 18:08

Kao što su porognostičari Državnoga hidrometeorološkog zavoda i najavili, od jutros na većem dijelu priobalja puše jaka ili olujna bura koja stvara probleme u pomorskom prometu, javlja HAK.

U prekidu su:

- trajektne linije: Prizna-Žigljen, Porozina-Brestova, Stinica-Mišnjak i Lopar-Valbiska;

- katamaranske linije: Split-Hvar-Korčula, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Vis -Split, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Mali Lošinj-Unije-Susak, Novalja-Rab-Rijeka, Olib-Silba-Premuda i Šibenik-Kaprije-Žirje (linija se nastavlja danas u 16:45 sati);

- brodska linija: Milna-Rogač-Split.

Trajekt na liniji Šibenik-Kaprije-Žirje plovi bez pristajanja u luku Žirje.

Katamaran na liniji Ist – Zapuntel – Brgulje – Molat – Zadar u polaznom i u povratnom putovanju bez pristajanja u luku Zapuntel.

Podsjetimo, DHMZ je u petak za danas izdao crveno upozorenje za područje riječke regije, Kvarnera i Velebitskog kanala te narančasto upozorenje za područje gospićke regije, zapadne obale Istre i Dalmacije.

image
Orkanska bura puše danas na cijelom Kvarneru. Na fotografiji je lučica u Bakarcu

Olujni vjetar ljulja i brod LNG Croatia u Omišlju, u pomoć pozvana dva remorkera

Današnja jaka bura koja puše diljem Jadrana prva je za brod LNG Croatia koji je početkom prosinca usidren na LNG terminalu u Omišlju, piše Novi list.

U Facebook grupi "I love island of Krk" objavljeno je kako je jak vjetar stvorio probleme, zbog kojih su u pomoć pozvana dva remorkera, koji veliko plovilo sada pridržavaju s boka.

U tvrtki LNG Hrvatska su Novom listu potvrdili da su remorkeri tamo došli iz predostrožnosti, ukoliko brod bude trebalo dodatno osigurati i pogurati prema obali. No tvrde kako zasad problema nije bilo.

20. travanj 2024 06:16