StoryEditorOCM
RegionalZAVRŠENA ISTRAGA

Novi detalji horora na Braču: pas je usmrćen, vlasnik priveden! Žena koja je vrijeđala policajce dovedena na sud

Piše Božidar Lončar/SD
26. prosinca 2023. - 16:11

Policijska uprava splitsko-dalmatinska dovršila je kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim vlasnikom psa koji je 25. prosinca u Milni na Braču napao drugog psa i dvije žene pri čemu su žene lakše ozlijeđe te je policijski službenik iz službenog pištolja usmrtio psa.

- 43-godišnjak se  sumnjiči da je počinio kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i  prijetnju policijskim službenicima, te je danas uz kaznenu prijavu predan policijskom pritvorskom nadzorniku - odgovorili su nam iz PU SD.

Prema riječima Frane Lozića, načelnika općine, sve se dogodilo ispred dječjeg vrtića koji je, srećom, bio zatvoren.

 

image
Fotografija: Frane Lozić

 

image

Frane Lozić, načelnik Općine Milna nam je kazao kako su vlasnik psa i pas bili problematični te je bilo već i incidenata u posljednjih sva mjeseca kada su stigli na otok sa ženskom osobom. Ona je liječnica u Milni, a on živi s njom, kazao nam je načelnik.

Fotografija: Paun Paunović/Cropix

 

- Nadalje, policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje i nad 59-godišnjakinom koja je vrijeđala policijske službenike prilikom postupanje prema 43-godišnjaku, te je uz optužni prijedlog zbog sumnje da je počinila  prekršaj iz  čl.17 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira dovedena na nadležni Općinski prekršajni sud - odgovorili su iz PU SD.

Prema riječima načelnika Lozića, vlasnik psa i privedena žena stigli u Milnu prije dva mjeseca. Ona je liječnica, a on živi s njom. Načelnik potvrđuje da su problematični i pas i vlasnik, ali do sada nitko ništa nije prijavljivao.

28. travanj 2024 14:32