StoryEditorOCM
RegionalNOVI ŠKOLSKI ODBOR

Smjena u odboru OŠ Posedarje: "Župane, objasnite ovaj krajnje bezobrazan čin, sumrak demokracije i totalno ignoriranje lokalne samouprave!"

Piše L.B.
5. travnja 2022. - 16:17

- U tijeku kampanje za izbor ravnatelja u OŠ Braća Ribar u Posedarju, zadarski župan smjenjuje trojicu kandidata Školskog odbora koje je predložio načelnik Općine, a troje kandidata bilo je s visokom stručnom spremom. Na njihovo mjesto imenuje trojicu novih članova, a "slučajno" su sva trojica iz HDZ-a. Od toga je jedan predsjednik, a drugi potpredsjednik Općinske organizacije HDZ-a - negodovao je na sjednici Skupštine Županije u utorak vijećnik Milan Stojanov (HNS).

- Smjena je izvršena u petak u 14.30, a glasovanje je bilo u utorak slijedeći tjedan, s tim da smijenjeni članovi Školskog odbora nisu uopće primili odluku o razriješenju. Normalno da su po naputku trojica novih članova glasali za kandidatkinju koja uopće nije iz Posedarja, nauštrb mladog obiteljskog čovjeka iz Posedarja sa dvoje malodobne djece. Toliko o HDZ-ovoj brizi o mladim ljudima i njihovom ostanku u općini Posedarje - kazao je Stojanov, upitavši župana Božidara Longina da objasni "ovaj krajnje bezobrazan čin, sumrak demokracije i totalno ignoriranje lokalne samouprave."

Župan Longin je kratko komentirao da je "to tako kad bira novi Školski odbor."

Vijećnik Stojanov je zatražio širi odgovor u pisanom obliku.

30. svibanj 2024 12:08