StoryEditorOCM
RegionalBITKA ZA ŠEFA

Završili izbori u SDP-u, ide se u drugi krug! Evo tko će se iduće subote suprotstaviti Hajdaš Dončiću

Piše Vijesti SD
14. rujna 2024. - 19:43

Prema službenim rezulatima, Siniša Hajdaš Dončić osvojio je 48,78 posto glasova, a Zoran Paunović 20,66 posto i ova dva kandidata idu u drugi krug.

Drugi krug izbora održat će se iduće subote.

 

Kako se neslužbeno doznaje Siniša Hajdaš Dončić ostvario je najveću potporu u zagrebačkom ogranku SDP-a na danas održanim unutarstranačkim izborima s 326 glasova podrške. Od 767 glasača, drugu najveću podršku ostvarila je Sanja Major - 126 glasova, a odmah ispod nje su Mirando Mrsić sa 115 glasova i Zoran Paunović sa 111 glasova. Mladen Kešer pak je ostvario potporu u Zagrebu od 89 glasova, dok je izlaznost bila 54 posto, doznajemo neslužbeno.

No, još se čekaju rezultati ostalih županijskih organizacija SDP-a koji će presudit tko će biti novi šef trenutno najjače opozicijske stranke. 

SDP-ovci, njih 22.000 biraju danas, po principu jedan član jedan glas novog predsjednika, Predsjedništvo i Glavni odbor.

Službeni rezultati bit će poznati tijekom večeri, a kao što je poznato kandidature za predsjednika su istaknuli Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednica Foruma žena Sanju Major, bivši ministar rada Mirando Mrsić, potpredsjednika koprivničko-križevačkog SDP-a Mladen Kešer te gradonačelnika Makarske Zoran Paunović. 

image
Vanesa Pandzic/Cropix

Izbori su završili u 18 sati, N1 prenosi kako u stranci kažu da je izlasnost bila poražavajuća, no konkretna brojka nije otkrivena.

 

19. rujan 2024 12:22