StoryEditorOCM
RegionalOVE SUBOTE

U Vrsima druga po redu eko - akcija čišćenja okoliša i podmorja po cijelom mjestu

Piše Zadarski.hr
24. svibnja 2021. - 09:00

U suradnji Općine Vrsi i Crvenog križa Zadar za subotu, 29. svibnja zakazana je druga po redu eko - akcija čišćenja okoliša i podmorja po cijelom mjestu. Vrsi okružuje 34 kilometra obale te prekrasna borova šuma, a volonterskom akcijom, kojoj će se ovaj put pridružiti članovi ronilačkog kluba “sveti Roko” iz Bibinja, nastoji se "osloboditi” prirodu od otpada kojeg odlažu neodgovorni pojedinci. Također, cilj akcije je potaknuti mještane na odgovorno gospodarenje otpadom i čuvanje prirodnog bogatstva kojeg posjedujemo. Kordinator akcije, Šime Stojak ističe kako ga je prošlogodišnji odaziv iznenadio, a nada se kako će ove godine još više mještana pristupiti ovoj pohvalnoj akciji.  

- Prošlogodišnjoj akciji odazvalo se stotinjak vrijednih volontera, koji su perfektno odradili posao. Ove godine imamo pomoć u organizaciji od strane Crvenog križa Zadar koji u sklopu programa “Crveni križ u plavom okviru” doprinosi što čišćem i zdravijem okolišu za sve nas. Vjerujem kako će mještani i ovaj put prepoznati važnost brige za prirodu te opasnost plastike i drugog otpada za zdravlje svih nas, govori Stojak.  

A važnost brige za ekologiju i okoliš prepoznala je i Općina Vrsi, koja već godinama neumorno radi na promicanju pravilnog gospodarenja otpadom, a nedavno su otišli korak dalje nabavkom kanti za pravilno razvrstavanje otpada. Kako kažu, to nije kraj već početak još intenzivnijem uključivanju lokalnog stanovništva u aktivnosti koje pridonose popularizaciji razvrstavanja otpada te očuvanju flore i faune od zagađenja. Ovogodišnja eko – akcija započinje u osam sati na glavnoj rivi gdje će okupljeni volonteri biti raspodijeljeni na više ključnih lokacija, a organizatori ponavljaju kako se akciji mogu pridružiti svi, samo je potrebno ponijeti rukavice i dobru volju dok nitko neće kući otići gladan i žedan. Pokažimo još jednom zajedništvo i timski duh te pomozimo prirodi da ponovno “prodiše”! 

27. svibanj 2024 07:47