StoryEditorOCM
RegionalVELIKI PROJEKT

U Zagrebu na najvišoj razini podržan projekt dovršetka kompletne aglomeracije Vir!

Piše Kažimir Škrbić
13. lipnja 2024. - 23:03

Važan sastanak u Zagrebu s visokim predstavnicima resornog Ministarstva, Hrvatskih voda i tvrtki na projektima vodnog gospodarstva odradili su predstavnici virske jedinice lokalne samouprave, načelnik Općine Vir Marino Radović, direktor komunalnog poduzeća Vodovod Vir Hrvoje Bašić i inženjer virskog vodovodnog poduzeća Ivan Magaš. Ono što je najvažnije – podržan je projekt dovršetka kompletne vodovodne i kanalizacijske mreže otoka Vira za sva naselja koja još nisu spojena na mrežu vode i odvodnje, a konkretno je dogovoreno da se ide u finiširanje pripreme dokumentacije za javnu nabavu za odabir izvođača radova i nadzornog inženjera.

Načelnik Radović i direktor Bašić razgovarali su s Karmen Cerar iz Ministarstva zaštite okoliša i zelene energetike, zamjenikom generalnog direktora državne tvrtke Hrvatske vode Valentinom Dujmovićem, zamjenicom direktora tvrtke Hidroprojekt-ing Vesnom Grizelj Šimić (tvrtka je izrađivač projektne dokumentacije) te konzultantima iz velike međunarodne tvrtke Ernst & Young. Uz izvođača radova, samog investitora i nadzornog inženjera virskog milenijskog infrastrukturnog projekta, Ernst & Young se javlja kao voditelj projekta.

– Dobili smo zeleno svjetlo da se projektna dokumentacija finišira i pokrene javna nabava. Kako je 98 posto dokumentacije već pripremljeno i odrađeno, sam proces finiširanja potrajat će najviše dva mjeseca. Tih dva posto dodatne dokumentacije zapravo je rezultat ranijeg savjetovanja i primjedbi koje se sada trebaju ukomponirati u projektnu dokumentaciju – kaže direktor Bašić.

22. lipanj 2024 17:04