StoryEditorOCM
RegionalTROVANJE

Učenicima pozlilo nakon ručka u kantini, jedan završio u bolnici, povraćao krv: ‘Kuhar je primijetio nešto sumnjivo‘

Piše VIJESTI SD
19. siječnja 2024. - 22:45

Nakon ručka u školskoj kantini u Otoku kraj Sinja, nekolicini učenika je pozlilo, piše Dnevnik.hr.

Tegobe su počele odmah nakon obroka.

‘Dvije kćeri imam u toj školi. Jedna je ručala, nije jela meso, druga je ručala, sve je pojela i imala je probavne smetnje. Mislim da uopće nije upitno da se radi o pokvarenoj hrani. Srećom je njoj bilo loše samo jedan dan, ali drugi su završili puno gore. I tu je bilo puno više od dvadesetak djece‘, rekla je majak učenica, Katarina.

Kako piše Danas, jedan dječak je povraćao krv te je hospitaliziran u Klinici za dječje bolesti, a iz Studentskog centra Split, angažiranog za dostavu hrane, stigla je službena isprika. Poručuju da čekaju analizu uzoraka dostavljenih Nastavnom zavodu za javno zdravstvo.

U školi su bili i djelatnici sanitarne inspekcije Državnog inspektorata, koji je pokrenuo i nadzor.

‘To će na kraju opet biti dobro. Naravno, onaj slučaj koji je završio u bolnici nije za poželjeti, nije dobar, pogotovo za roditelje. U strahu su i drugi, istaknuo je Dušan Đula, načelnik Općine Otok.

Koliko učenika je prijavilo tegobe, Miroslav Jukić, ravnatelj Osnovne škole Kamešnica, otkrit će kad se utvrde sve činjenice.

‘Ja imam informaciju o nekih desetak do petnaestak‘, kratko je komentirao, ali je potvrdio da je školski kuhar primijetio nešto sumnjivo.

‘On je čak i svojoj djeci, koja su u nižim razrednim odjelima, podijelio hranu. Nije nikakvu vidio problematiku, ali poslije, kad su otvorene druge porcije, vidio je neke promjene i tada je stopirana podjela‘, ispričao je Jukić.

Isti obrok u srijedu je pripremljen i za više od 400 splitskih studenata.

29. travanj 2024 01:53