StoryEditorOCM
RegionalDISKRETNO I BESPLATNO

Važna akcija u Benkovcu: saznajte na koji način možete dobiti pomoć ako ste žrtva kaznenog djela ili prekršaja popout nasilja u obitelji

Piše Zadarski.hr
6. travnja 2023. - 17:41

U srijedu, 12. travnja, u Benkovcu se na gradskoj šetnici organizira javna akcija, od 9 do 11 sati, s ciljem informiranja šire javnosti o važnosti prepoznavanja i prijavljivanja svih kaznenih djela, kao i upoznavanja s uslugama pomoći i podrške koje žrtve i svjedoci kaznenih djela mogu dobiti u udruzi ZvoniMir.

- Besplatne usluge podrške i pomoći pružamo žrtvama i svjedocima svih kaznenih djela, kao i prekršajnih djela nasilja u obitelji kroz projekt „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“. Važno je naglasiti da su usluge koje pruža udruga ZvoniMir na području Zadarske županije potpuno besplatne, što je omogućeno podrškom Ministarstva pravosuđa i uprave na čiju inicijativu je i pokrenuta Mreža podrške - poručili su organizatori.

Od 10. do 16. travnja, na postaji radio Benkovac, moći će se čuti informacije o dostupnim uslugama te kontaktima na koje se žrtve i svjedoci mogu obratiti.

- Bit ćemo dostupni za sva pitanja i komentare, a osim ugodnog razgovora, pripremili smo za vas zanimljive informativne i promotivne materijale te mirisne poklone od naših donatora iz cijele Zadarske županije, od Ravnih kotara, sve do otoka Pašmana i Silbe, koji su na svoj način podržali ovu javnu akciju, sa svojom ručnom rađenom prirodnom kozmetikom, a to su OPG Vrkić iz Nadina, Vilinski kukovi, obrt za proizvodnju kozmetike, vl. Matea Bradica, Poličnik, Grabi 26 - brand BETAblends, Dalnature by OPG Sandra Šestan iz Briševa, OPG Matulić, otok Pašman, Miris Silbe by OPG Marija Kuljerić - naglasili su.

- Ukoliko niste u mogućnosti doći osobno u Benkovac, a žrtva ste ili svjedok kaznenog djela, slobodno i bez straha nam se obratite za pomoć i podršku na području Zadarske županije: Udruga ZvoniMir, Područni ured Zadar, Špire Brusine 9, radno vrijeme od 8:00h do 16:00h. E.mail adresa je zadar@zvonimir.hr. Za više informacija pratite službenu stranicu Mreže podrške: https://mrezapodrskeisuradnje.com/hr/, kao i službenu stranicu udruge ZvoniMir: https://zvonimir.hr/, te Facebook stranicu udruge ZvoniMir: https://www.facebook.com/zvonimir.udruga/ - pojasnila je pravna savjetnica Jelena Turčinov.

06. srpanj 2024 17:28