StoryEditorOCM
Regional"VOZI, SAMO BIŽI"

Video užasa u splitskom kvartu: pokušali im na silu ući u vozilo pa se BMW-om zabijali u njih: ‘Ajme, ubit će nas‘!‘

Piše Božidar Lončar
15. veljače 2024. - 06:56

U posjedu smo stravične videosnimke koja pokazuje sav horor koju su snimili prestravljeni putnici u automobilu u Ulici hrvatske Neovisnosti kod autopraonice na Sirobuji. Vriskovi, suze, strah, panika, histerija... Bez riječi. Gledaš i ne vjeruješ da se zbiva u Splitu. I to mladim ljudima. Kao u nekakvom horor filmu. Strava i užas!

Kako doznajemo, te stravične večeri su se na Sirobuji u automobilu ”Renault Clio” zadarskih tablica nalazile tri osobe kada je do njih došao BMW s dva muškarca unutra. Počeli su bacati stvari po cesti. U jednom trenutku jedan od dvojice je počeo kucati po ”Cliu”, vozačica se udaljila. U tom trenutku jedan od njih baca bocu i razbija vjetrobransko staklo. Vozač više puta udara u automobil nakon čega kod Lovrinca vozačica nastavlja vožnju nogostupom i bježi.

Uz to, otkrili smo i kako je 47-godišnjak pronađen u Trenkovoj ulici u Stobreču i protiv njega je podignuta kaznena prijava zbog sumnje u kazneno djelo ”Dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom” i kazneno djelo ”Oštećenje tuđe stvari”. Druga je osoba 37-godišnjak.

Videosnimka pokazuje sav traumu i očaj koju su doživjele te mlade osobe u vozilu spomenute večeri. Video započinje u automobilu gdje se čuje razgovor i vozačicinu molbu u strahu: ”Nemojte, molim Vas”. Nakon kratkog razgovora prilazi muškarac koji govori ”Otvorite”. Tada već u automobilu započinje rasprava hoće li krenuti ili ne. Panika i nervoza već se osjeti.

image

Screenshot/Slobodna Dalmacija

- Da upalim auto i odem ća? - pita vozačica.

- Nemoj, ostat će mi auto tu! – odgovorio je suvozač.

U tom trenutku prilaze dva muškarca vozilu. Kucaju po prozoru i signaliziraju im da ga spuste.Djeluju agresivno, nasilno i pijano.

- Pokušava momak otvorit sad će momak otvorit – kaže jedan od njih valjda misleći kako će na "lijepe riječi" doći do onog što želi, a to je sukob.

U tom trenutku vozačica počinje paničariti i govori ”Razbit će mi auto”. To su očito čuli jer počinju kucati po vozilu uz povike i prijetnje „Otvori kralju, daj kralju otvori”. Snimanje mobitelom ih je razljutilo. Razjareni, nastavljaju po svom, s dovikivanjem s tipičnim za Split.

- Da ti objasnim sekund, iman neke stvari, nemoj izjave alo ej – dere se jedan od njih.

Nakon kucanja, BMW-om se zabio u njih i počeo tući po vozilu

Na to vozačica donosi odluku i kreće voziti. 

- Noge mi se tresu – dovoljno opisuje njeno stanje i strah koji proživljava.

Nije prošlo dugo, možda minuta najviše i putnici vide BMW kako ide ravno prema njima.

- Evo ih – doviknuo je jedan od njih

- Alo ne, ne ne – viče vozačica koja ih nije uspjela izbjeći.

BMW se prednjim krajem zabija u bočnu stranu vozila, na stranu vozačice. Vozač izlazi, pokazuje prstom i drži bocu pive u ruci. Prestravljeni i ustrašeni viču ”zaključaj, zaključaj”. Tada muškarac nogom udara u suvozačev prozor, a potom i ramenom.

-Šta je p***o jedna – govori vidno alkoholiziran.

Svi troje u autu je već u stanju panike. Čuju se povici, usklici i pozivi upomoć. Teško i mučno uopće za gledati:

- Ubit će nas – govori vozačica i počinje voziti.

- Isusa ti boga, vozi. Ajme meni!

- Zabit će se u nas, ubit će nas – povici su iz automobila dovoljno govore. Horor. Jeza. Strava. Strah za vlastiti život.

Nastavlja ih potjerivati po Sirobuji i zabija se još jednom u njih

Nastavljaju vožnju otprilike dvije minute i zovu policiju.Histerično se voze, prolaze kroz crveno, nije bitno gdje, samo da pobjegnu glavom bez obzira. Očito je kako imaju posla s ljudima s kojima takve osobe ne žele imati.

- Zvali smo policiju tamo kod ”Feroterma” kod autopraone  – govori jedan od njih.

Situacija se taman smirila, voze se mirno, sve prolazi dobro... Na sreću, nema nikog iz drugog smjera iako je kiša i sami su. Nimalo ugodno u tom trenutku. Jedan od suvozača zove policiju i tada je shvatio da im je BMW "za petama". Uhodio ih je cijelo vrijeme. Vriskovi i histerija opisuju stanje potpunog straha za život. Situacija u kojoj se nitko ne bi smio naći. Užasno i za gledati.

- Evo ga iza nas!

- I zabit će se u nas! – dovikuju vozačici koja vozi otprilike 20 kilometara na sat s vozilom ispred sebe.

Tada se vozač zabio u stražnji dio vozila. Zabio se dva puta. Od siline udarca su poletili prema automobilu ispred njih. Vozačica se "smrzla" dok joj ostali viču da nastavi voziti. Histerija. Vriskovi. Suze. Situacija van kontrole. Nevjerojatno što se u tih par minuta dogodilo. Strašno. U pet minuta od druženja i opuštanja do situacije potpunog straha za život. Krivo vrijeme i krivo mjesto.

- Vozi, vozi – govori jedan skoro kroz suze, u potpunom šoku i strahu.

- Ne mogu, ne mogu – odgovara mu vozačica koja se ”smrzla” od straha.

- Vozi, samo biži – čuje se iz vozila.

Posljednja rečenica najbolje govori stanje beznadnosti i nemoći. Gotovo je. Nema bijega. Nema pomoći. Mučno.

- Poginut ćemo – dovikuje vozačici.

Na sreću, to se nije dogodilo. Oni koji ga poznaju kažu kako je vozač u poslu normalan, ali da navodno ima problem s drogom zbog čega ga ”spoji” odnosno postane opasna osoba.

Policija ovog tjedna izvijestila o rastrojenom vozaču koji je u subotu uhodio druge vozače i ozlijedio dvije osobe

Videosnimka bi navodno trebala odgovarati događaju kojeg je Policijska uprava splitsko-dalmatinska navela 12. veljače: prema kriminalističkom istraživanju, utvrđena je sumnja kako je 37-godišnji vozač u alkoholiziranom stanju zaustavio svoje vozilo, izašao iz njega i pokušao oštetiti brisač na drugom vozilu, nakon čega je ušao u svoje vozilo i vožnjom unatrag oštetio isto vozilo, te se udaljio.

Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je iste večeri oko 21:50 sati na području Splita oštetio još jedno vozilo na način da je rukama udarao u vozilo, nakon čega je sjeo u svoje vozilo i njime udarao u vozilo u kojem su se nalazili oštećene osobe. Kada su se vozilom pokušali udaljiti, muškarac je krenuo vozilom za njima, a pokušavajući ih sustići nekoliko puta je udario u vozilo, nakon čega se na području Lovrinca udaljio u nepoznatom smjeru. Dvije osobe iz vozila zatražile su liječničku pomoć i zadobili su lakše tjelesne ozlijede.

Policijski službenici su u subotu navečer pronašli 37-godišnjaka. Nalazio se u vidno rastrojenom stanju i odveden je u bolnicu gdje je zadržan. Nakon otpuštanja iz bolnice 37-godišnjak je doveden u službene prostorije i nad njim je provedeno istraživanje, te će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava zbog postojanja sumnje u počinjenje tri kaznena djela. Neslužbeno oboje su s Triljskog područja. 37-godišnjak je zadržan u bolnici jer je bio pod utjecajem alohola.

Užas i horor. Nevjerojatno da se zbilo u Splitu. Videzapis pogledajte u nastavku.

28. travanj 2024 15:12