StoryEditorOCM
RegionalNOVE GENERACIJE

Župan Longin u OŠ Zemunik svima poželio sretan prvi dan škole: "Kroz edukaciju ćete biti na laptopima, u slobodno vrijeme družite se uz loptu!"

Piše Zadarski.hr
9. rujna 2024. - 12:03

Početak nove školske godine donosi uzbuđenje za učenike, roditelje i nastavnike. Prvi dan škole označava povratak u klupe, susrete s prijateljima te nove izazove i ciljeve.

U Zadarskoj županiji, prvi dan obilježen je i posjetom župana Božidara Longina Osnovnoj školi Zemunik, gdje je učenicima i učiteljima zaželio uspješnu školsku godinu.

- Veliki dan! Imamo, srećom, malo više prvašića nego prošle godine, no ja bih volio da je dogodine duplo - odmah na početku istaknuo je Longin te dodao kako oni kao osnivači, već godinama skrbe o ovoj školu.

-  Ravnateljica je zadovoljna našim angažmanom, što nas veseli. Imamo i dalje velike planove za ovu školu, zato smo danas tu došli. Ove je godine napravljena nova dvorana, a u tijeku je i projekt dogradnje škole. Ova škola će, po najavama načelnika Općine, postati jedna od najboljih u županiji. Uz općinsku pomoć, kao i našu, imaju puno nove opreme. Ipak, najvažnije je da ima djece - jasan je bio Longin koji je svim učenicima poželio sreće, ali:

- Bez truda i rade ne ide - zaključio je te dodao da slušaju roditelje.

image

Župan Longin prvog dana škole posjetio je OŠ Zemunik

Županija/Slobodna Dalmacija

Ravnateljica OŠ Zemunik Božena Župan rekla je kako je ove godine upisano 24 prvašića, a ukupno ih u školi ima 218 odnosno 12 razrednih odjela.

- To je deset više nego prošle godine, što me iznimno veseli - naglasila je te dodala kako i Županija i Općina uvijek uskaču ako im što zatreba.

- Što god tražimo, oni nam ispune. Važno je da svako dijete u Hrvatskoj ima jednake uvjete školovanja. Naša djeca u Zemuniku imaju apsolutno sve što im je potrebno za rad. Imao opremljen STEM kabinet, imamo izvrsnu kuhinju, organiziran produženi program, pametne ploče, projektore, čak i dronove. Sudjelujemo u svim projektima na kojima možemo uz naravno, veliku pomoć Županije - istaknula je te zaključila kako je ulaganje u školu, ulaganje u budućnost.

image

Župan Longin prvog dana škole posjetio je OŠ Zemunik

Županija/Slobodna Dalmacija

Načelnik Općine Zemunik Ivica Šarić sretan je jer se broj učenika iz godine u godinu povećava.

- Kad sam ja došao na mjesto načelnika, prije 12 godina bilo ih je oko 140. Vjerujem da je najveći razlog povećana broja djece dolazak velikog broja mladih obitelju u Zemunik. A to je cilj našeg posla: ulagati u infrastrukturu, kako u društvenu, tako i komunalnu te socijalnu. Mislim da dobro radimo jer rezultati su tu - zaključio je načelnik. 

image

Župan Longin prvog dana škole posjetio je OŠ Zemunik

Županija/Slobodna Dalmacija
18. rujan 2024 12:30