StoryEditorOCM
SportZADARSKI SPORTAŠ NA NOVOJ FUNKCIJI:

Arno Longin novi predsjednik Hrvatskog saveza skokova u vodu!

Piše Ivica GJERGJA
26. srpnja 2018. - 16:08
ARNO

Svakako da je veliko priznanje, kako zadarskom sportu tako i njemu, profesoru Arnu Longinu, što je postao predsjednik Hrvatskog saveza za skokove u vodu sa mandatom od četiri godine. Evo što je Arno kazao nakon izbora:

- Moj bivši klub zamolio me da se prihvatim ove uloge, odbijao sam to, no onda se tu „javio“ i Medveščak, prihvatio sam se te funkcije. Znam da ima dosta posla no uvjeren sam da ćemo ga svi skupa dobro riješiti. Ova sadašnja generacija skakača zaslužila je bolji tretman. Također mladi treneri su potentni s dobrim metodama rada koji daje rezultat. Kod „iskoraka“ mladih ka seniorima moramo poraditi na tehnici, kazao je Arno.

Arno je davne 1968. godine počeo svoj sportski vijek sa gimnastikom, gdje je ostao 10 godina. Nakon toga počeo je sa skokovima u vodu, što traje i danas.

Tijekom dugogodišnje karijere bio je višestruki prvak Hrvatske. Sportašem godine grada Zadra proglašen je 1985. godine, a godišnju nagradu „Franjo Bučar“ dobio je 2013. godine. Profilirao se kao vrlo dobar trener te je osvojio sa svojim „učenicima“ mnoštvo medalja na velikim natjecanjima.

26. lipanj 2024 06:01