StoryEditorOCM
SportTREĆA HNL

Bez pobjednika na derbiju Zadra i Primorca: do kraja poluvremena nije bilo promjene rezultata

Piše Ivica Gjergja
20. travnja 2022. - 20:30

PRIMORAC – ZADAR 2:2 (0:2)

 

BIOGRAD – Igralište Kazimir i Silvio. Gledatelja: 320. Sudac: Ante Jurić (Split) 6,5. Pomoćnici: Pavić i Kuduz.

Strijelci: 0:1 Bačkov (6), 0:2 Djeveljekaj (34), 1:2 Katuša (64), 2:2 Iveljić (ag. 83).

Najbolji igrač: Dino Kulaš (Primorac).

 

PRIMORAC: Stojanov 7, Kulaš 7,5 , Birkić 7 , Katuša 6,5 (od 76. Kadija-), Bitunjac 7, Vodopija 7, Lazarevski 7, Musa 7, Mehić 6,5 (od 64. Colić-), Šare 7, Jurišić 7. Trener: Marko Moravčić 7.

 

ZADAR: Pinčić 7 , Iveljić 7 , Banović 7 , Ćepo 7 , Bačkov 7, Čelić 7 , Buljat 7,5 , Vukadinović- (od 30. Stojčević 7 ), Djeveljekaj 7, Pranić 7, Bačić 7. Trener: Želimir Terkeš 7.

 

Derbi je zadovoljio gledatelje u Biogradu, a svega nekoliko minuta od početka susreta trajalo je svojevrsno ispitivanje snaga jednog i drugog tima, te se igralo na sredini terena. U 6. minuti je izvrsno po lijevom boku 'probio' Josip Iveljić koji je na vrhu kaznenog prostora, iskosa, uputio oštar centaršut u peterac gdje se nalazio vižljasti Bačkov, te je pored nemoćnog Stojanova zabio za vodstvo Zadra.

U 10. minuti vratar Zadra uhvatio je loptu van kaznenog prostora, no sudac nije ništa svirao, da bi u protunapadu Vukadinović dva puta zaprijetio Stojanovu, ali bez efekta. 

U jeku napada gostiju, dva puta su domaći zaprijetili preko Vodopije, što je obranio Pinčić, a Bitunjac je samo minutu kasnije (21) dobro 'opalio' na gol, no lopta je otišla preko gola. Zadrani su povisili rezultat na 2:0. Naime, jedan dobar udarac uputio je Čelić prema golu Primorca, vratar Stojanov je obranio, no lopta mu je pobjegla, pa je pritrčao Djeveljekaj i zabio za 0:2 u 34. minuti.

Do kraja poluvremena nije bilo promjene rezultata. Nakon povratka sa poluvremena bolje su stajali domaći nogometaši, ali je obrana gostiju na čelu sa Juricom Buljatom i Josipom Iveljićem sve zaustavila. Bilježi se dobar prodor Muse u 56. minuti kada je ishodio korner, da bi Bitunjac i Šare nakon toga pucali, ali bez efekta. U 64. minuti primio je u for loptu David Katuša kojega nisu mogli stići obrambeni igrači Zadra, pa je došao u finu poziciju i zabio za 1:2. Opsjedanje gola gostiju dogodilo se od 64. do 67. minute, no neprecizni su bili Musa, Vodopija i Katuša.

Bilo je uzbudljivo pred golom Pinčića i u 83. minuti u jeku napada Primorca kada je Iveljić nezgodno zahvatio loptu, koja je otišla u gol za 2:2. Sasvim druga igra Primorca bila je u drugom poluvremenu, što je dovelo do poravnanja rezultata.

- Imali smo rezultat, dobro smo ušli u utakmicu i vodili 2:0, no poslije smo imali neke krive odluke gdje smo sebi nabili nervozu, a iz toga je pao i drugi gol gosta auto gol. Realan rezultat. Igra je zadovoljila gledatelje, bilo je četiri gola za gledatelje, a nije za mene. Idemo dalje, nastavljamo u nizu, nismo izgubili susret, a to je najbitnije kazao je trener Zadra Želimir Terkeš.

- Izvukli smo susret nakon što smo gubili. U velikom dijelu utakmice, a poglavito u drugom, igrali smo našu igru i na kraju ostvarili neodlučeno. Idemo dalje pokazali smo da možemo, rekao je trener Primorca Marko Moravčić.

 

26. travanj 2024 21:40