StoryEditorOCM
Sport3. NL JUG/3. KOLO

Bila je to utakmica promašenih prigoda, da su napadači Posedarja i Zagore iskoristili sve prilike bila bi to prva golijada

Piše ivica Gjergja
11. rujna 2024. - 20:52

POSEDARJE - Igralište Gordana Deme. Gledatelja 150. Sudac: Mirko Odrljin (Čaporice) 6. Pomoćnici: Kalinić i Pažanin.

HV POSEDARJE – ZAGORA 0:0

Najbolji igrač: Mateo Pranić (HV Posedarje).

HV POSEDARJE: Matasović 7, Ivandić 6,5, Zdrilić 6,5, Vukadinović 7 (od 80. B. Jurjević –; Adžić -), Quni 6,5, Čurjurić 7 (od 66. Knežević -), Juričević 6,5 (od 65. N. Jurjević -;Adžić -), Jelinić 6,5, Kevrić 6,5, Pranić 7, Jurjević 7. Trener: Darko Vukić 7.

ZAGORA: Lukač 6,5, Šupe 6, Zeljković 6, Balić 6,5, Hrgović 6,5 (od 75. Mihaljević -), Borovičkić 7, Danolić 6,5, Mrčela 6, Topić 6,5 (od 70. Budić -), Gabrić 7, Krajina 6,5. Trener: Saša Glavaš 6,5.

Derbi trećeg kola je u svemu zadovoljio probirljiv ukus publike u Posedarju. Sam početak susreta pripao je domaćoj momčadi no kako je vrijeme odmicalo gosti su preuzeli inicijativu na terenu, izveli nekoliko brzi kontri kojima su prijetili, ali bez prave završnice. 

Tako su u 17. minuti izveli lijepu akciju koju je začeo Gabrić, loptu je prihvatio Borovičkić, krenuo s njom korak dva, no domaći vratar Matasović je panterskim skokom odbio loptu u korner. Zakukali su navijači Zagore. 

I nakon toga Vitezovi se ne predaju, dapače, i oni traže svoje prigode za zgoditak. Promašili su ih prvo u 31. minuti kada je Čurjurić povukao jednu loptu i idealno uposlio Vukadinovića, a ovaj proslijedio za Jelinića, koji nije bio precizan. U 35. minuti opet je isti tandem Čurjurić – Vukadinović akter akcije, ali je kod gola neprecizan bio Zrilić. Bude se i gosti tako Topić promašuje ”cijelu loptu“, a Zeljković ne pogađa cilj. Utakmica promašenih prigoda, da su napadači jednog i drugog tima iskoristili sve prilike bila bi to prva golijada. 

Pri kraju su Smokrović i Vukadinović lijepo uposlili Zrilića u 67. minuti koji glavom puca no gola nema. Pokušali su do kraja i gosti postići makar jedan zgoditak, ali nije im pošlo za nogom. Obje ekipe na kraju su pozdravljene aplauzom od svojih navijača, prema svemu viđenom pravedan ishod zanimljive utakmice.

17. rujan 2024 07:11