StoryEditorOCM
Sport26. KOLO TREĆE HNL

Biogradski Primorac s dva komada srušio lidere iz Ploča, sve je bilo riješeno u prvih 13 minuta

Piše I. Gjergja
10. travnja 2022. - 19:43

BIOGRAD – Igralište Kazimir i Silvio. Gledatelja:100. Sudac: Marino Majstorović (Split) 6,5. Pomoćnici: Kujundžić i Severinski.

Strijelci: 1:0 Nakić (5 – 11 m), 2:0 Mehić (13).

Najbolji igrač: Luka Vodopija (Primorac).

PRIMORAC: Stojanov 7, Kulaš 7, Birkić 7, Katuša 7 (od 86. Bezinović-) , Bitunjac 7, Vodopija 7,5 , Nakić 7,5 , Lazarevski 7,5 , Musa 7, Mehić 7,5 (od 82. Kadija), Jurišić 7,5. Trener: Marko Moravčić 7,5.

JADRAN LP: Topić 8 , Martić 5,55 , Šutalo 6 , Krstičević 6 Raič 6 , Marić 5,5, Raguž 5,5 (od 46. Stanić), Kordić 6 (od 86. Dulaj), Romić 5,5 (od 46. Kalfić), Nikolac 6 (od 68. Perić), Bubalo 5,5. Predstavnik kluba: Darko Cvijanović 6.

Bez imalo respekta prema ligaškom lideru Jadranu LP krenuli su domaći nogometaši napadački, da bi već u 5. minuti nakon lijepog ubačaja Nikole Jurišića s lijeve strane, gostujući igrač David Martić igrao rukom u kaznenom prostoru. Sudac Majstorović odmah je pokazao na bijelu točku, a siguran egzekutor bio je Roko Nakić. Domaći nogometaši ne staju s napadima i vrlo brzo materijaliziraju još jednu dobru akciju. Jurišić je ponovno probio stranu i pronašao Vodopiju koji glavom spušta za Mehića, a ubojiti domaći napadač ne oprašta i lijepim udarcem zabija za 2:0. Minuta je 13. i Primorac već ima visoku prednost. Nakon toga gosti su u jednoj brzoj kontri pokušali iznuditi kazneni udarac, no sudac Majstorović samo je odmahnuo rukom. Obostrano se igra žustro i ažurno, redaju se poluprigode, ali nema novog zgoditka. Najizrazitija je bila prigoda u 38. minuti kada je s vrha kaznenog prostora opalio Musa, ali je gostujući vratar Topić je bio na visini zadaće. U 41. minuti Nakić i Vodopija su sve dobro uradili, no bez gola, a samo dvije minute kasnije Katuša je bio u izglednoj prilici u gostujućem petercu. Domaći igrač ipak nije uspio dobro zahvatiti loptu za treći zgoditak, otišla je nakon udarca na obližnje stablo. I to je bilo sve u sadržajnom prvom dijelu. Odmah na otvaranju drugog dijela zaprijetili su gosti preko novog igrača Stanića koji je izbio sam pred Stojanova, ali nije bio dovoljno precizan u čistoj prilici za gol. Ulaskom Kalfića i Stanića gosti su osvježeni i opasni, pa bilježimo dvije poluprigode Jadrana u 61. i 62. minuti, ali je obrana domaćih na čelu s kapetanom Lazarevskim sve riješila na najbolji način. U istoj minuti uzvratili su domaćini, ali bez novog pogotka, da bi nakon toga mirno završili susret za pobjedu i nova tri boda.

10. svibanj 2024 08:10