StoryEditorOCM
SportREGIONALNA ABA LIGA 17. KOLO

Crnogorci obrali Višnjik!

23. siječnja 2018. - 10:43
zadar_mornar17-220118

ZADAR – Dvorana "Krešimir Ćosić". Gledatelja: 5753. Suci: Pukl (Slovenija), Herceg (Hrvatska) i Obrknežević (Srbija).

ZADAR – MORNAR 77:93 (19:24, 16:30, 24:19, 18:20)

ZADAR: Knowles (18), Bašić, Vladović (2), Ivanov (9), Kraljević (17), Jelenković, Krajina (4), Bostic (10), Vuković (2), Brzoja (7), Špralja, Božić (8).

MORNAR: Pavićević, Čalić, Mićović (5), Needham (22), Mijović, Pavić, Vujošević, Mugoša (4), Raley–Ross (19), Vranješ (20), Bakić (2), Luković (21).

Slaganje mozaika kojim se željelo napasti momčad Bara, u namjeri borbe za play off regionalne ABA lige, raspalo se odmah kod podbacivanja lopte. Svi kasniji pokušaji Zadra da se uhvati na trenutke veliku prednost suparnika, pokazali su se nedostatnima. Svejedno, kraj se utakmice dočekalo uz pjesmu i poneku baklju i nešto više dima u dvorani.

Gosti su u začetku okrenuli igru prema Urošu Lukoviću koji je doslovce bio gospodar reketa u oba smjera. U napadu je lakoćom hvatao loptu i gurao ih krož mrežicu, dok je u obrambenom dijelu izgledao kao div prema Liliputancima. Nitko mu nije mogao baš ništa! Jedino njegov trener, koji ga je povukao na klupu, ali se onda i taktika promijenila, jer je sve išlo preko izvrsnog Brandesa RaleyaRossa. I njemu se nije moglo stati na kraj. I to nije sve, jer je iza Rossa krenuo Nemanja Vranješ, sipao je trice kao iz rukava.

Gdje su bili igrači Zadra? Nigdje!

I nakon što se Mornar odlijepio na zavidnu prednost od 19 poena, uz odličnu skok igru u napadu, zadarska se družina krenula spašavati tricama. Neuspješno! Čak deset bačenih u vodu u drugoj četvrtini, onda rezultat na poluvremenu nije ni mogao biti bolji. U priči između redaka publika je iskazivala podosta frustracija, pa je i na parketu znalo biti nekih predmeta koji tamo ne pripadaju. Bilo je kasnije i prijetnje sudaca vezano uz pražnjenje jednoga dijela tribina! Ali je i Zadar krenuo igrati, nažalost, tek kad su gosti otišli do vodstva 57:35.

Nije se to svidjelo Prestonu Knowlesu koji je imao svoje minijature, priključio se potom i Joshua Bostic tricom i dodatnim bacanjem, pa se palo na 55:64! Nisu mirovali ni Ralley–Ross i Derek Needham koji su puno toga vratili za mirniju luku Bara. Zadnja dionica? Bez značajnijeg zadarskog odjeka!

27. travanj 2024 22:15