StoryEditorOCM
SportNITI 50 POENA

Da je publika bila u dvorani zasigurno bi se čulo: "Ajme, majko!"

Piše Dražen Žura
13. prosinca 2020. - 19:10

Dvorana "SD Laktaši". Bez gledatelja. Igokea – Zadar 72 :48 ( 20 : 13 , 13:19 , 16:8, 23:8)

Suci: Pukl, Javor i Nedović (Slovenija)

IGOKEA: Vulić, Clemmons (14) , Atić (7) , Jovanović (12) , Simanić, Kčić , Jošilo (13) , Talić (5) , Pot (2) , Waller (11) , Carmmichael (3), Fundić (5)

ZADAR: Carter (9), Paponja, Justice, Palokaj, Vujičić, Vuković (5) , Bursać (4) , Junaković (8) , Buljan , Mavra (2) , Onuaku (20), Gilbert.

Zadar se do Laktaša odvukao "opijen" pobjedom protiv Cibone, međutim, naišli su na momčad koja ne gubi olako bodove na svojem parketu. U konačnici više nego uvjerljiva njihova pobjeda, jednako tako nemoćna igra zadarske momčadi koja je u drugom poluvremenu upisala, brojkom i slovima 16 (šesnaest) poena. I sad da je publika u dvorani zasigurno bi se čulo: "Ajme, majko!"

Godinama kao kroničar košarke u Zadru ne sjećam se da im nije uspjelo "dobaciti" do pedeset poena, što bi zasigurno pošlo za rukom mnogim skupinama "basketaša". Ej, momci! Sramotno! Razloga za promišljanje o onome što treba napraviti sutra, ako već nije kasno, podosta je i teško ih se može nabrojiti.

Možda je dovoljno pogledati konačni ishod ove utakmice u kojoj je Zadar šut za tri poena imao 2-21, dok je Igokea u tom segmentu imala 11-23! Igokea je svoje pravo lice pokazala u trećoj četvrtini u kojoj su praktički prelomili utakmicu .

To im nije bi ni veliki problem jer su u spomenutoj dionici Zadrani, svoj prvi ubačaj imali u sedmoj minuti, "slavljenik" bijaše Junaković. Inače, kroz prvih deset minuta , nije moglo početi bolje, Carter je pogodio "tricu", dok je Onuaku spremao u koš sve što bi dobio (20 i 11 skokova).

Ali, Onuaku nije mogao sve sam, jer se trošio i u skoku, dok su njegovi suigrači na vanjskim pozicijama, malo je kazati bili posve nemoćni. Ili, Justice (0-10) nikako nije mogao pogoditi , slijedio ga je i Mavra (1:9), te ostala družina. U šumi promašaja na obje strane Igokea se ipak za njih u pravo vrijeme trgnula, počele su pljuštati "trice", Zadar je nestao u prostoru i vremenu.

21. rujan 2024 08:32