StoryEditorOCM
SportIGRALO SE NA VIŠNJIKU

Dalmatinska liga za kadete i juniore, 19. kolo: NK Zadarnova slavila pobjedu, a spektakularni golovi pali su tek u - sudačkoj nadoknadi!

Piše Ivica GJERGJA
13. travnja 2022. - 14:28

Na Višnjiku je NK Zadarnova ugostila Zagoru iz Unešića u kategoriji kadeta i juniora. Kadeti su poraženi s 1:2, dok su juniori 2:1 ostvarili pobjedu. Prema prikazanom bila je to utakmica koja će sasvim sigurno dugo ostati u sjećanju. Pođimo redom.

Što se dvoboja kadeta tiče, nakon prvog poluvremena rezultat je bio izjednačen 1:1. Goste je u vodstvo doveo Filip Majzelj u 22. minuti, da bi u 33. preciznim udarcem s bijele točke izjednačio Roko Klanac. U nastavku su igrači Zagore bili bolji i iskoristili svoje prilike, odnosno jednu, koju je u 56. minuti realizirao Antonio Vlaić za konačnih 1:2 i bodovi su otišli sa Višnjika.

Sastav kadeta: Rak, Bilaver, I. Klanac, Šarić, R. Klanac, Juričević, Delija, Osmanović, Jurjević-Adžić, Jelić (od 21. Mijić), Krstić (od 58. Badel). Trener: Damir Ivančić.

Utakmica juniora bila je, pak, poravnata na 0:0 sve do 70. minute, kada je goste u vodstvo fantastičnim pogotkom izravno iz kornera doveo Luka Burazer. I kada je već isteklo svih 90 minuta te se činilo da će i druga tri boda put Unešića, dogodio se jedan od najsenzacionalnijih preokreta. Naime, u prvoj minuti sudačke nadoknade Patrik Knežević je odlično centrirao iz slobodnjaka s tridesetak metara s lijeve strane, a u gužvi u kaznenom prostoru najbolje se snašao Jakov Ćuković i pogodio za 1:1. I tu nije kraj, istjecale su posljednje sekunde treće minute sudačke nadoknade kada je Frane Matković s centra prošao nekoliko protivničkih igrača, sjurio se prema golu i sjajno asistirao Dominiku Rončeviću, koji je spremno čekao na drugoj strani i pogodio sa konačnih 2:1. Pobjedom su dečki pokazali karakter i sportski duh te dokazali da se igra dok sudac ne svira kraj. Pobjeda domaćina pretvorila se u dugo slavlje igrača.

Sastav juniora: Grmača, Kalac, Dražić, J. Ćuković, D. Ćuković, Gospić, Matković, Lenkić, Knežević, D. Rončević, J. Rončević. Trener: Antonio Perica.

- Iako smo odigrali u konačnici neodlučeno, kadeti poraženi a juniori pobijedili, nemamo što našim igračima zamjeriti. Štoviše, možemo im na izvedbi koju su na terenu pokazali samo čestitati. Uvjeren sam da će na sljedećim susretima biti još i bolji, kazao nam je trener Antonio Perica.

26. lipanj 2024 08:45