StoryEditorOCM
SportSVETKO ĆUSTIĆ, DIREKTOR NK ZADRA

Danijel Subašić ispunjava nas emocijama, a Renu Sinovčiću poručujem: u Stanove ti povratka nema!

17. ožujka 2017. - 11:44
zadar-osijek8-030410

- Znate, svaki put kad Danijel Subašić s velikim ponosom pokaže majicu s Hrvojevim likom, nas sve skupa obuzmu emocije, miješaju se radost i tuga. Ali nam je srce prepuno ljubavi prema našem tragično preminulom sinu, jednako tako i Danijelu koji je od malena vezan uz našu obitelj. Iskreno, nešto tako me ne iznenađuje od njega, zapravo, svaki put iskazuje svoju ljudsku crtu i privrženost prijatelju. Zato i jesu svi u našem klubu i gradu osobito veseli nakon Subašićevih obrana protiv Manchester Cityja - veli Hrvojev otac Svetko Ćustić, koji odnedavno kao direktor vodi NK Zadar i želi mu udahnuti novi život o čemu rado priča.

Ali, u Stanovima i nisu baš spokojni, jer je na nedavnoj Izbornoj Skupštini ŽNS-a, na kojoj bivši prvoligaš nije sudjelovao, Reno Sinovčić, ranije vanjski suradnik u NK Zadar, otvoreno kazao kako je većinski vlasnik kluba i da će ponovno brinuti o njemu.

- Ne! U prostorijama našeg kluba se nije pojavio, možda u novigradskom NOŠK-u jeste, ali u Stanove mu povratka nema. Jednostavno, ovdje je bez izgleda , ujedno u vodu padaju Sinovčićeve objede kako me on nije imenovao direktorom. Nije ni mogao jer nema nikakve ovlasti! Prošlo je vrijeme njegovog odlučivanja o svemu i svačemu, mene je postavio Nadzorni odbor kluba i tom tijelu sam odgovoran – zbori Svetko, koji je dobro zasukao rukave, jer kako kaže, želi pošteno, odgovorno i nadasve radno pomoći zadarskom nogometu.

-Otkako sam u klubu, svi redovito dobivaju plaću, pokrivamo sve obveze prema državi, sve je transparentno, a Grad Zadar kao većinski vlasnik kontrolira tijek uplaćenih sredstava. Ali nam je zato Reno u "amanet" ostavio milijunska dugovanja, prema Poreznoj upravi, igračima koji su utužili klub, Elektri , Vodovodu. Ma, s kim god je surađivao iza njega je ostao dug , dok mi istodobno sa svima razgovoramo otvoreno i tražimo neka nam pomognu koliko god mogu da izguramo ovu natjecateljsku sezonu . Onda ćemo ponovno vidjeti što smo sve uspjeli popraviti iza poplave, oluje, urugana i pijavice, koju je napravio Sinovčić – otvoreno će Ćustić, koji stalno ističe da se u Stanovima diše punim plućima.

-Jedino tako možemo opstati kao klub , odnosno, ovdje su svi isti, nema isticanja pojedinca, niti je klub nekog osobno kao što to misli Reno, koji nas okolo blati samo onim objedama i urotničkim pričama koje njemu i samo njemu mogu pasti na pamet. Neka nas Reno i njemu slični ostave na miru. Težimo jednom novom Zadru u kojem neće biti strahovlade- u dahu će Ćustić, koji je odmah i postavio pitanje te dao odgovor...

- Zar je normalno da mnogi igrači koji su prošli u klub ni ne znaju kako izgleda ured tajnika kluba ili direktora. Nisu smjeli unutra, pričaju mi danas i kako nitko osim njega nije smio donijeti nikakvu odluku. I svaka odluka je morala ići njemu u prilog. E, toga više nema u klubu kojeg smo na prvom koraku očistili od "korova", u njemu mogu ostati samo vrijedni, pošteni, radni i oni kojima je nogomet u srcu, a ne u novčaniku – kazao je Svetko.

U jedom od svojih prvih javnih istupa, Ćustić je istaknuo kako klupski cilj nije što hitriji povratak u Drugu , odnosno Prvu ligu, jer ubrzani koraci u pravilu , kaže Svetko, slome "pravila igre"...

-Najprije skoči pa kaži hop, stara je dobra uzrečica. Naš prvi cilj je stvoriti realne uvjete za igranje u višem razredu, najprije drugoligaškom, potom prvoligaškom gdje bismo se prema planu trebali vratiti 2020. godine. U razdoblje do toga mi ćemo raditi na stvaranju spomenutih uvjeta, od infrastrukture do stručne piramide. Bez te sinergije nema nade u pravi povratak, istina, može se napraviti bljesak koji traje kratko i onda opet po starom – uporan je Ćustić i nastavlja...

- Ne, ništa više u Stanovima neće biti kao u vrijeme dok je klubom vladao Sinovčić – opetovano će Ćustić.

Uvijek kad se govori o igračima kojima su nogometni korijeni krenuli iz Zadra, nemoguće je izbjeći pitanje, koliko su oni spremni "uskočiti u vlak obnove" na Stanovima.

-Malo je klubova u Hrvatskoj koji se mogu pohvaliti tolikim brojem igrača koji danas u svojim novim sredinama imaju zapaženu ulogu. I ne samo to, oni su kreatori igre u svojim klubima, vžana karika. Zato i jesmo ponosni na činjenicu da su mnogi od njih , možda nekoga nenamjerno i preskoči, poput Luke Modrića, Šime Vrsaljak, Danijela Subašića, Ivana Santinija i drugih, kroz razgovor s nama koji vodimo klub, izrazili spremnost da pomognu u najvećoj mogućoj mjeri. Jasno, to će učiniti u trenutku kad sve bude čisto, odnosno, kad pometemo ono iz Renovog " amaneta". Nće biti nimalo lako, ali imamo više strpljenja , volje i želje nego Sinovčić i njegovi istomišljenici misle – zaključio je Ćustić, uz napomenu kako zahvaljujući institucijama, tek počinje drugo poluvrijeme u svezi ponovnog izbora predsjednika Županijskog nogometnog saveza.

 

 

05. svibanj 2024 07:54