StoryEditorOCM
SportNA ŠUBIĆEVCU

Domaćini porazili Slaven Belupo zahvaljujući zadarskim igračima na "privremenom radu" u Šibeniku

Piše Ivica Gjergja
10. kolovoza 2024. - 13:36

Nogometaši HNK Šibenika nakon dva kola odigrane Super Sport HNL na "zadarski pogon" vode na ljestvici zahvaljujući upravo - zadarskim nogometašima. Na kultnom Šubićevcu u Šibeniku domaćini su porazili Slaven Belupo 2:0, a zgoditke su, dakako, postigli zadarski igrači, na "privremenom radu" u Šibeniku, Ivan Santini (14) i Josip Majić (22).

Prvi zgoditak je pao na način da je Josip Majić kao asistent izveo slobodni udarac: oštru loptu je ubacio u peterac gdje se našao Santini i pored vratara Slavena Belupa pogodio - pravi kut. Majić je sudjelovao i kod drugog zgoditka.  U 22 minuti povukao je "kontru", uposlio Božića na desnoj strani, a nakon što je vratar odbio loptu, pritrčao je Majić i zabio za 2:0.

Možemo slobodno reći da su Zadrani donijeli bodove Šibeniku, a kako igraju sada vjeruje se da će nastaviti istim učinkom i u budućim susretima. Zanimljivo da su Majić i Santini, ali i drugi Zadrani u timu Kolega i Vasilj dobili visoke ocjene. Josip Majić se profilirao u igrača susreta. Šibenčani su time nakon dva odigrana kola "uzeli" svih šest bodova i zauzeli vrh ljestvice makar do nedjelje.

image


Na fotografiji: Josip Majić
 

Nikša Stipaničev/Cropix

 

Sa dvije pobjede Šibenik je otvorio prvenstvo i to nakon što su prošlo igrali u nižem rangu, te kao novajlije u ligi iznenadili sve samo ne one koji igraju i "rade" u Šibeniku i koji vode nogometaše - trenera Maria Carevića i njegov stožer.

- Jednostavno nas ide. Igramo dobro, nakon odlično obavljenih priprema. Svi misle da će s nama lako, no mi smo, iako se još tražimo, kompaktan i lijepo posložen tim, koji vjerujem da će i u sljedećim utakmicama donijeti rezultat, bez obzira na to što smo novajlije u ligi. Hvala našim navijačima na podršci, kazao je igrač susreta u Šibeniku, Josip Majić.

19. rujan 2024 20:24