StoryEditorOCM
SportDOBAR REZULTAT

Ekipno Prvenstvo Hrvatske u parplivanju: članovima PK Zadra šesto mjesto!

Piše I. Gjergja
22. srpnja 2021. - 14:16

Na bazenu Svetice u Zagrebu održalo se ekipno Prvenstvo Hrvatske u parplivanju u organizaciji najvećeg paraplivačkog kluba u Hrvatskoj PK „Natator“ iz Zagreba. Ovo natjecanje bilo je i službeno natjecanje za isplivavanje paraolimpijskih normi pa je na natjecanju nastupilo čak 18 zemalja.

U izuzetno jakim trkama sudjelovali su i članovi PK Zadar, kojima je ovo bilo posljednje natjecanje u ljetnoj sezoni. U pratnji trenerice Danijele Kurtin u dva dijela natjecanja na 50 m bazenu Svetice PK Zadar su predstavljali Lucija Mijolović, Mario Mrčela i Joško Klarin.

Plivači su nastupili u svojim najjačim disciplinama čime su sakupljali bodove za ekipni plasman u konkurenciji 12 klubova u Hrvatskoj i zauzeli izvrsni 6. plasman u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Najbolji plasman imala je Lucija Mijolović osvojivši peto mjestom na 200 m mješovito. Jošku Klarinu je zbog nepravilnog okreta u utrci 100 m delfin (u kojoj je nastupio po prvi puta) izmaklo treće mjesto, a Mario Mrčela je bio najbolje plasiran na 100 m prsno – na 12. mjestom.

-U jakoj konkurenciji dobro smo odradili natjecanje, zadovoljni smo, jer nam je nastup na ovom natjecanju posebno važan jer klub njeguje rad sa paraplivačima i nadamo se iduće godine imati još veći sastav za natjecanja. Plivačima slijedi zaslužena pauza, nekim paraplivačima malo kraći odmor, dok će Lucija Mijolović već u listopadu nastupiti na Europskom prvenstvu za plivače sa Down sindromom, kazala nam je trenerica Danijela Kurtin.

19. travanj 2024 11:44