StoryEditorOCM
SportNOVA SEZONA

​Erliću "vruća" stolica i imperativ ulaska u jedinstvenu 2.NL! Ivančić: Atmosfera protiv Segeste je potvrda koliko nogomet znači Zadru!

Piše Ivica GJERGJA
17. srpnja 2024. - 19:21

Na Stanovima je izvršena prozivka i počele su pripreme HNK Zadra pod vodstvom novog trenera Zorana Erlića i njegovog stručnog stožera za nadolazeću sezonu.

Nakon odmora, igrači su se vratili na teren spremni za nove izazove i ambicije. Prvi dan priprema počeo je sastankom na kojem su trener i stručni stožer izložili plan rada za predstojeći period te naglasili važnost dobro odrađenih priprema. U narednim danima, ekipi će se pridružiti nekolicina novih igrača. Njihov dolazak će dodatno pojačati konkurenciju unutar tima i omogućiti treneru da radi s kompletnim sastavom.

Tko je Zoran Erlić, novi "kormilar" Zadra?

- Nakon što sam 2000. godine iz HV Posedarja kao igrač prešao u Velebit iz Benkovca, upisao sam višu trenersku školu i počeo raditi usporedno s pionirima tog kluba. Nakon toga sam tri i po godine vodio Školu nogometa NK Sabunjara, a u Zadru sam od 2006 godine. Tu sam također u Školi nogometa vodio sve kategorije, a neki su u tom razdoblju igrali i u Prvoj ligi. Nemam mnogo iskustva sa seniorima, no nema kod mene bojazni jer sam vodio kadete i juniore u Prvoj ligi. Znam što nas čeka, svjesni smo težine ove lige, tu su konkurenti Zagora, Junak...

Kakv je igrački kadar?

- Sa Selmirom Mahmutovićem i Belmirom Sikirom sve je dogovoreno, a potvrđen je ostanak Krešimira Leutića, no bit će još pojačanja. Tu su još povratnik Jakov Pinčić pa Luka Viduka, Dorian Rudić.

Evo što je rekao čovjek koji je zadužen za sportsku politiku HNK Zadra, bivši reprezentativac - Jurica Buljat.

- Erlić radi godinama u Školi nogometa Zadra. Naša odluka da on bude trener je vizija kluba da pruža podršku i prednost domaćim trenerima iz Zadra i županije. Ulaganja u domaći kadar je pravi put u razvoju naših talenata. Poznato je Erlićevo znanje, iskustvo i posvećenost nogometu.

Na pripreme je došao i prvi čovjek Kluba australski ulagač Mark Ivančić, koji je poželio sreću u pripremama i utakmicama igračima.- Imperativ je ulazak u viši rang. Veliki motiv svima mora biti to što su navijači priredili u kvalifikacijama. Ugodno sam bio iznenađen atmosferom, a to svima treba biti potvrda koliko Zadru znači nogomet. Znam da je slaba infrastruktura, znam i to da su nam za iskorak potrebni stadion i tereni za treninge. Vjerujem da ćemo sa Gradom Zadrom, HNS-om, EU fondovima to sve realizirati, međutim nije sve to jednostavno, kazao je Ivančić. 

30. kolovoz 2024 05:32