StoryEditorOCM
SportREKAO SVOJU STRANU

Hrvata koji je liječio Modrića i Realove zvijezde teško optužili: ‘Svaki tretman je krivo prepisao‘, sada je odgovorio

Piše Goran Čičin-Mašansker/SN
21. ožujka 2024. - 18:07

Dr. Niko Mihić je u studenome prošle godine napustio položaj glavnog liječnika Real Madrida. S obzirom na to da je Hrvat već 20 godina osobni liječnik predsjednika Kraljevskoga kluba Florentina Pereza, njegov iznenadni odlazak izazvao je veliku pažnju u španjolskim medijima. Španjolski sportski dnevnik Marca napisao je kako je Mihiću uručen otkaz zbog pogrešnih dijagnoza prošlogodišnjih pojačanja Judea Bellinghama i Arde Gülera, pišu Sportske novosti.

‘‘Ozljede Arde Gülera glavni su razlog zašto je Real raskinuo suradnju s Mihićem. Niti jedan tretman koji je propisao hrvatski liječnik se nije pokazao uspješnim i malo je nedostajalo da se uništi karijera jednog od najvećih talenata svijeta‘‘, pisao je portal Relevo.

Isti je izvor ustvrdio kako je pogrešna dijagnoza kod Bellinghamove ozljede ramena bila prijelomna točka koja je razbjesnila Pereza i presudila Mihiću.

Četiri mjeseca hrvatski doktor nije se oglašavao, no sad je prekinuo šutnju i upravo za Relevo dao intervju u kojem je odbacio tvrdnje da je griješio u dijagnozama te da je potjeran iz kluba, naglašavajući kako je i dalje njegov zaposlenik.

image
Burak Akbulut/Anadolu Via Afp

- Sedam godina sam živio i radio život 25-godišnjeg nogometaša, a ne onoga što ja jesam, 40 godina stariji doktor. Puno posla me motivira, ali ovdje je ipak došlo do zamora jer je ritam nevjerojatno naporan, a ja sam ga radio s ekipom od koje sam stariji par generacija – kazao je Mihić.

Pisalo se da je Gülerova ozljeda jedan od razloga njegova odlaska.

- Moj odnos s Ardom Gülerom je sjajan. Jako volim tog dečka. U stalnom smo kontaktu i moje napuštanje pozicije nema nikakve veze s tim. Moj odlazak s tog mjesta dogovoren je sporazumno s klubom par mjeseci ranije. U medijima je to netočno protumačeno i povezano, ali to nema ništa veze s Ardom.

Objasnio je Mihić kako svima po dolasku u Real treba neko vrijeme za prilagodbu.

- Svi igrači koji dođu u Real imaju problema u prvih šest mjeseci. Sjetite se Luke Modrića, u prvih pola godine nije ni dobio priliku. Zidane... Niste li i njemu zviždali? Brazilskog Ronalda ste prozvali debeli... Tako da igrači trebaju sve to izdržati i prilagoditi se na ono što je u Realu normalno. Ardi se kao tek 18-godišnjaku s drugog kraja Europe i druge kulture i jezika teško odmah prilagoditi, ali uvjeren sam da će biti jako uspješan u Realu.

Dodao je kako je i dalje ugovorom vezan za španjolskog velikana, no više ne kao voditelj medicinske službe, već kao savjetnik.

- Oduševljen sam zbog toga, jer će Real uvijek biti moj klub. Uz Dinamo Zagreb, koji je jedini još u mom srcu. Uvjeren sam da Real cijeni moje iskustvo i sve što sam mu doprinio tijekom godina u njemu. Ja sam također presretan zato što mogu i dalje biti na usluzi Realu. Naravno, uz zajamčenu najvišu diskreciju.

Odgovorio je i na pitanje o komunikaciji s igračima.

- Modrić na primjer baš uvijek, bez obzira kako mu je, kaže da mu nije ništa. Njemu nikada nije loše.

Realova sezona je obilježena teškim ozljedama važnih igrača, a velik broj utakmica se podrazumijeva. Kako će Real završiti sezonu?

- Sve ćemo osvojiti. Jer mi smo Real – poručio je dr. Niko Mihić.

27. travanj 2024 14:01