StoryEditorOCM
SportXXL FOTOGALERIJA

HT Premijer liga: Zadar - Bosco na Višnjiku; Zadar je samo malo čvršće odigrao i odmah se to osjetilo na rezultatu...

Piše Dražen Žura
3. listopada 2022. - 20:25

ZADAR - Dvorana „ Krešimir Ćosić”. Gledatelja:400. Zadar - Bosco 97:81 (25:21,23:20, 23:16, 26:24).

Suci: Roglić, Mirčeta i Mjeda.

ZADAR: Davis(4), Jordano(9), Klarica, Sikirić(21), Žganec, Čampara(18), Njegovan, Lakić (10), Drežnjak(10), Božić(12), Ramljak, Šantelj(13).

BOSCO: Krajnović(25), Matić(9), Kuzmanović, Katura (3), Šljivarić (2), P.Babić (8), Radulović, Primorac(4), L.Babić (18), Čović, Jurič(4), Krapić(2).

Košarkašima Zadra, Bosco je u HT Premijer ligi stigao kao dobra uvertira u ono što ih očekuje, jer slijedi gostovanje kod Cibone, potom put u Crnu Goru u Bar, na parket Mornara. Otuda i šarena minutaža u zadarskom sastavu, Danijel Jusup je imao dovoljno komotnu situaciju pa je mogao dozirati svakog od igrača. Primjerioce Karlo Žganec nije ni ulazio u igru, marko Ramljak, jeste, ali i brzo napustio jer je dobio udarac u grudi. Ali je zato ukazano povjerenje iskoristio Antonio Sikirić ne samo kroz svoje poene nego i iskazanu borbenost, te snalaženje u mnogim prigodama.

Izvan svih očekivanja koja su uključivala pravu zadarsku eksploziju ritma,dogodilo se posve drukčije otvaranje utakmice u kojoj se Bosco nije preplašio Zadrana. Štoviše, natjerali su ih na spuštanje lopte u reket, što je u konačnici domaćinu donosilo slobodna bacanja koja su uspješno odrađivali. Ali, stoji i činjenica kako su svoje prve poene iz igre upisali tek nakon četiri i pol minute, „tricu” je pogodio mladi Antonio Sikirić. Nisu ni gosti ostajali dužni, Luka i Petar Babić, kao i Luka Katura držali su rezultatsku prednost. Onda je opet Sikirć potvrdio kako ga se ne smije ostavljati na otvorenom šutu, pogodio je za tri poena, isto je napravio i Sani Čampara koji je u zadnjoj stotinki ubacio na isti način, ili iz svoje polovice igrališta. Čampara je nanovo upisao „tricu”, otišao je Zadar na 30:23, i onda u svega četiri minute iz daljine se raspucao Bosco, nanizali su tri puta za tri poena. Iza toga na pozornicu je stupio Antonio Jordano i,zabio tri „trice”, dok je Arijan Lakić realizirao tri slobodna za omjer 48:41 i odmor! Zadar je samo malo čvršće odigrao i odmah se to osjetilo na rezultatu počeli su odmicati, dok je momčad Bosca sve više počela tražila zraka, ali su svejedno imali nekoliko zanimljivih akcija. I dalje je Sikirić bio središnja figura, potom je otvaranje zadnje dionice bilo u znaku Luke Božića, koji je osim poena imao i odlično asistenciju za Juana Davisa koji je zakucao, međutim, nedugo iza toga preko njega je isto učinio Luka Krajnović. U cilju dobivanja posve zasluženog pljeska prije nego se ugase svjetla pozornice Sikirć se preselio na klupu. Čampara je pak pokazao kako na šutu za tri poena može opustiti ruku, potvrdio je to s dvije uzastopne „trice”! Pljeskalo se i mladom centri Ivanu Njegovanu koji je dobio zadnje četiri minute u trenucima kad je rezultatski Zadar odmaglio, međutim, imao je impresivnu blokadu na Filipu Raduloviću i opet su bridjeli dlanovi u njegovo ime!

28. travanj 2024 16:36