StoryEditorOCM
SportPRED PRIJATELJSKU MEĐUNARODNU UTAKMICU NOGOMETAŠICA HRVATSKE I BiH

Iva Landeka: „U Zadru se osjećamo ugodno i fino, igrom ćemo uzvratiti Zadranima na gostoprimstvu"!

Piše Ivica Gjergja
5. ožujka 2018. - 14:53
pres2

Nogometni klub Zadar prvi će put u povijesti ugostiti hrvatsku žensku nogometnu reprezentaciju, koja će u utorak, 6. ožujka s početkom 12 sati na stadionu Stanovi odigrati prijateljsku utakmicu s Bosnom i Hercegovinom. U travnju će Hrvatska u Zadru igrati kvalifikacijske susrete za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 2019. godine protiv Ukrajine (05.04.) i Mađarske (09.04.).

Izabranice Božidara Miletića ovih se dana pripremaju u zadarskoj županiji, s bazom u hotelu Kolovare, a već su odigrale jednu pripremnu utakmicu protiv Crne Gore, koju su u Biogradu svladale s 5:0, uz dva gola Ive Landeke te po jednim Ivane Rudelić, Martine Lončar i Kristine Šundov. Pred prijateljski susret s BiH, održana je „pressica" u NK Zadru, na kojoj su bili Svetko Ćustić, direktor NK Zadra, izbornik Božidar Miletić i kapetanica Iva Landeka. Odmah se krenulo na „prvu", Svetko Ćustić kazao je:

-Zahvalio bih se HNS-u na ukazanom povjerenju. Znam da ćemo se pokazati kao dobri domaćini i da ćemo na pravi način ugostiti našu žensku reprezentaciju. Mi u NK Zadru uvijek ćemo sa zadovoljstvom pomoći hrvatskoj ženskoj nogometnoj reprezentaciji, a siguran sam kako će djevojke, na čelu s našim izbornikom Božidarom Miletićem, učiniti sve da ostvare dobar rezultat u ovim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Želim im uspjeh.

Izbornik Božidar Miletić je dovođenjem reprezentacije u Zadar ispunio obećanje dano prije nekoliko mjeseci. Miletć i cure su zadovoljni svime, a također ne bi imao ništa kada bi upravo Zadar u dogledno vrijeme postane „centar" ženskog okupljanja nogometašica izabrane vrste.

-Ovo je vrlo zanimljiv projekt, Zadar i Zadarska županija imaju potrebne kapacitete. Djevojke se ovdje osjećaju ugodno. Bili smo prije nekoliko dana svi skupa na boksačkom spektaklu na Višnjiku gdje smo dali podršku našim boksačima u meču protiv Francuske jer moje cure znaju koliko ta podrška znači svakom sportašu. Mi očekujemo da ljudi u Zadru prepoznaju Hrvatsku žensku nogometnu reprezentaciju i da na svim utakmicama koje ćemo igrati ovdje ispune stadion. Vjerujte mi da će onda one inzistirati da se što češće vraćaju u Zadar. Sve ovisi o nama koji smo ovdje domaći. Ukoliko stvorimo prave uvjete uopće ne sumnjam kako će Zadar tada i postati centrom hrvatskog ženskog nogometa, kazao je Miletić i pozvao gledatelje sutra u 12 sati na Stanove.

Iva Landeka, kapetanica kazala je par riječi, pred sraz s BiH:

-Mi izuzetno dobro poznajemo reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Dosta puta igrale smo protiv njih i znamo što nas očekuje. Radimo sad na nekim novim stvarima, pripremamo se za kvalifikacijske utakmice u travnju i nadamo se da ćemo te stvari primijeniti na sutrašnjoj utakmici. Očekujem pobjedu. Moram vam reći da su djevojke iz reprezentacije oduševljene prijemom na zadarskom području, a što će nam biti dodatni motiv za igru. Ugodno i fino se ovdje osjećamo i uzvratit ćemo dobrom igrom, kazala je Iva.

Odigravanjem ove utakmice zaključuje se mini ciklus priprema u Zadru.

05. svibanj 2024 03:52