StoryEditorOCM
SportPREDSTAVLJAMO: ANTE TOPIĆ, VRATAR „PRIMORCA“

Izabran je u momčad kola, zadovoljan je u Biogradu i – uči za trenera!  

Piše Ivica Gjergja
6. prosinca 2018. - 21:38
Ante

Kada ga napadači vide na vratima Primorca, onako stamenog, postojanog, visokog preko 190 centimetara i kada raširenim rukama „zakrili" pola gola – bilo tko se teško odlučuje pokušati mu zabiti gol! On je Ante Topić (28), rodom je iz Kaštel Lukšića, od ove jeseni svoj nogometni put nastavio je u Primorcu, a prije toga je nastupao u dosta klubova iz Zagreba i okolice.

Kada je on na vratima, onda su svi, od struke, suigrača, ali i vjernih navijača, sigurni da će vrata biti obranjena, „zaključana" i da će Primorac na kraju susreta slaviti. On je jedan od onih koji je umnogome doprinio da Primorac nakon pola sezone zauzme treće mjesto, da igraju odličan nogomet, ofanzivan, napadački i pun vica,te da gdje god Primorac dođe igrati izaziva respekt.

U posljednjoj utakmici polu sezone Treće HNl-Jug, Ante Topić je izabran u sastav cijelog kola. Zasjenio je i poznatije vratare, a tako će, najavljuje, raditi i u nastavku prvenstva na proljeće.

–Iskreno, izabrao sam divnu sredinu, a o klubu Primorcu da ne govorim. Igrači, struka i uprava dišu kao jedan, kakva su mi sada razmišljanja, mislim tu ostati, no ako se ukaže neka bolja prilika u zemlji ili inozemstvu otišao bih se okušati. Radim s trenerom Radenkom Šimunovim, znalcem svoga posla, dosta stvari koje nisam nikad radio sada to provodim na treninzima i, evo, uspijevam zahvaljujući njemu i svom radu održati formu tijekom cijelog dijela polu sezone na visokoj razini, kazuje nam Topić.

Prošao si dosta toga u nogometu, znamo da si na Višoj trenerskoj školi, pripremaš se za trenera, misliš na sutra?

-Počeo sam u NK Solinu, nakon njega otisnuo se u prema Zagrebu i tamo branio u nekoliko klubova, dobro ispekao zanat i evo tu sam u Biogradu. Dakako da ću nastaviti i dalje u Primorcu, koliko znam poklapaju se moje i klupske želje. Da mislim na budućnost to je sigurno. Znam raditi u nogometu, od malih sam nogu tu, to je moja ljubav, a nju želim nastaviti i upisao sam trenersku školu. Vjerujem da ću je uspješno završiti i jednog dana kada objesim kopačke o klin nastaviti u nekom klubu trenerski posao, reče nam Ante.

Ante je trenutno na zasluženom odmoru kod svojih u Kaštel Lukšiću i prvog dana priprema Primorca vraća se u Biograd. 

 

 

01. lipanj 2024 09:23