StoryEditorOCM
SportNOGOMETNI KUP 1/32

Iznenađenje u Biogradu: Radnik prošao Primorca, dva gola pala u produžecima!

Piše I. Gjergja
30. kolovoza 2023. - 19:29

BIOGRAD – Igralište Kazimir i Silvio. Gledatelja: 200. Sudac: Renato Lacić (Split) 6,5. Pomoćnici: Barić i Sarić.

PRIMORAC (BNM) – RADNIK (KRIŽEVCI) 0:2 (0:0)  

Strijelci: 0:1 Kovač (108), 0:2 Katalenac (110)

Najbolji igrač: Sandi Kovač (Radnik).

PRIMORAC: Stojanov 6,5, Torbarina 6, Birkić 6 (od 86. Kadija -), Bitunjac 6 (od 113. Mrkić -), Vodopija 6, Nakić 6,5 (od 113. Živić -), Lazarevski 6,5, Musa 6, Kolenda 5,5 (od 60. Gambiraža -), Okechukwu 5,5 (od 57. Gambiraža -), Jurišić 6 (od 86. Kulaš -). Trener: Dragan Blatnjak 6.

RADNIK: Koprić 6,5, Grdenić 6 (od 84. Tihalka -), Mačković 5,5, Kovač 6,5, M. Mladen 6, M. Srbljinović 6 (od 84. Vuk -), Šabijan 5,5, Dunić 5,5 (od 60. Mladen -), K. Srbljinović - (od 33. Vukić -), Mihalinec 6 (od 60. Katalenac -), Gogić 6. Trener: Mario Vodanović 6.

Na samom otvaranju susreta kapetan domaćih Vodopija oboren je od beskompromisnog Krunoslava Srbljinovića koji je za taj uradak dobio žuti karton. Kratak zalet uzeo je Nakić i pogodio zid. 

Domaćini napadaju u nizu, za svoje akcije izmamljuju aplauz i stišću Radnik u njihovih 30 metara od gola, loptu drže Nakić, Vodopija i Musa, no nema gola. 

U sedmoj minuti akcija je započeo Jurišić, pa Nakić koji izvrsno pronalazi Vodopija no vratar Koprić je na mjestu i hvata loptu. Nakon toga dva puta su zaprijetili gosti, kada je ispala obrana domaćih preko Mihaela Srbljinovića i Šimuna Šabijana, ali je Stojanov siguran. U takvom tempu čas na jednoj čas na drugoj strani nižu se prilike, ali gola nema, a gosti pokazuju dobru igru te preuzimaju inicijativu. Prvi dio završava bez zgoditaka, pravedno, iako su više bili u prilici domaći napadači. 

Nastavak susreta donosi isti ritam, domaćini imaju veći posjed lopte a gosti preko Gogića i Dunića ozbiljno prijete. U 60. minuti Primorac ozbiljno prijeti. Nakon što je Gambiraža nanizao trojicu obrambenih igrača i uposlio Vodopiju obrana ga blokira i prigoda odlazi u nepovrat. 

U nizu dobrih akcija Roko Nakić je s 18 metara (67. minuta) iskosa s lijeve strane pogodio vratnicu. Pokušao je uzvratiti Mihael Srbljinović u 72. minuti, ali bez uspjeha, a u 80. minuti gosti će žaliti za izvrsnom prilikom koju su posložili M. Srbljinović i Mladen, no Stojanov izvrsno brani njegov udarac. 

I u smiraj susreta domaćini su imali prilike koje su završile preko gola pa se igrao produžetak. Već u prvoj minuti produžetku Mladen je iznenada pogodio vratnicu, a na drugoj strani Labus je imao prigodu susreta. 

Najbolju prigodu u 101. minuti imao je Nakić koji je umjesto da lobuje vratara Koprića tukao u blok. U 108. minuti nakon kornera nečuvan i najviši bio je Kovač koji zabija glavom za 0:1. Samo dva minuta kasnije sa 16 metara nečuvan Katalenac je postigao i drugi zgoditak za prolaz Radnika u sljedeće kolo. Iako nije bio bolji Radnik prolazi dalje zahvaljujući borbenosti i htijenju.   

10. svibanj 2024 14:27