StoryEditorOCM
SportIZ VK JADRANA

Izvršene provjere na ergometru

Piše Ivica Gjergja
9. veljače 2017. - 13:01
vesllo

Prva ovogodišnja „stanica“ za veslače Jadrana bila je u Zagrebu na Otvorenom prvenstvu Zagreba na ergometrima. Testiranje na ergometru na dionici od 6000 metara bila je ujedno i prva provjera za potencijalne kandidate za nastup u izabranoj vrsti.

U Zagrebu su iz VK Jadrana nastupila dvojica mlađih seniora, Leon Mikulić i Andreas Vaško, laka seniorka Mirna Dasović, juniori Ivan Tokić, Stipe Vujević i Ela Žuvani, a pod vodstvom trenera Branimira Vujevića.

U konkurenciji seniora neprikosnoven je bio zlatni olimpijac iz Rija, Martin Sinković ispred Davida Šaina iz Iktusa i Karla Bilića iz Trešnjevke. Zadranin Leon Mikulić zauzeo je šesto mjesto u konkurenciji mlađih seniora s rezultatom 20:14.6 dok je Andreas Vaško morao odustati zbog ozljede. Kod mlađih seniora pobijedio je Slovenac Nik Krebs.

Najbolji rezultat ostvarila je Mirna Dasović koja je bila najbolja kod lakih seniorki. Ela Žuvanić je u konkurenciji juniorki zauzela treće mjesto, Ivan Tokić bio je dvanaesti dok je Stipe Vujević zauzeo dvadeset i treće mjesto.

Slijedeća provjera na ergometrima održati će se u Rijeci 4. ožujka na 2000 metara, a prije natjecanja u Rijeci veslače Jadrana, koji su potencijalni kandidati za nastup u izabranoj vrsti čekaju pripreme u Zatonu kod Šibenika

05. srpanj 2024 17:08