StoryEditorOCM
SportI MARCA SE NAKLONILA

Kakav oproštaj od Zadranina za kraj karijere: bio je dio "balkanskog klana," heroj, neustrašivi ratnik

Piše SN
23. ožujka 2023. - 13:04

Šime Vrsaljko (31) dobio je plaketu Atletico Madrida ispalo je u svojoj posljednjoj 100-toj utakmici za veliki klub iz Madrida. Svakako premalo za igrača takvog kalibra, ali "prokleto" koljeno odnijelo je hrpu minuta igraču koju je za Atletico koji zabio tri gola uz devet asistencija. I kojeg u klubu pamte kao heroja koji je u utakmici Lige prvaka protiv Porta igrao sa slomljenom kosti u licu!? Takav je bio Šime Vrsaljko, piše španjolska Marca koja mu se duboko naklonila za sve što je napravio u dresu Atletico Madrida. Marca je naime posvetila tekst njegovom preranom oproštaju od nogometa...

U svlačionici Atletica posebno se cijenila njegova plemenitost i one geste poput te u Portu u onom ‘finalu‘ Lige prvaka u kojem je igrao unatoč velikoj boli i riziku.

Osim njegovih izvedbi na terenu, nastavlja Marca, lik Šime Vrsaljka uvijek će biti vezan uz vrlo tešku epizodu koju je doživio Fernando Torres 3. ožujka 2017. Hrvat je prvi priskočio u pomoć napadaču kada ga je nakon brutalnog sudara s Bergantiñosom bez svijesti dvije vječne minute, dok mu je Šime pomagao da ne proguta jezik.

U Atléticovoj svlačionici bio je još jedan iz onog ‘balkanskog klana‘ predvođenog Oblakom i Savićem, istočnoeuropskim igračima s puno toga zajedničkog na terenu i izvan njega. Šime je svojim karakterom izazivao i sukobe sa suparnicima, što se dogodilo protiv Manchester Cityja u kojoj je Vrsaljko završio u "klinču" s Grealishom nakon suparničke provokacije. Kasnije je sukoba bilo i u tunelu.

U Atléticu je njegov veliki naslov bila LaLiga 20/21. Nezaboravno je bilo i njegovo Svjetsko prvenstvo 2018., na kojem je bio jedan od najboljih bekova na turniru i završio kao srebrni s Hrvatskom, koja je sve iznenadila i u kojoj je Vrsaljko izgledao kao pravi izdanak Cholinih (trener Diego Simeone) ratnika.

Zbog toga mu je i ponuđena još jedna godina ugovora u ljeti 2022., no Hrvat je smatrao da je bolje započeti novu avanturu u Grčkoj. Ozljede su ga nažalost natjerale u prijevremenu mirovinu u 31. godini.

Ali - zaključuje Marca - s nesumnjivo sjajnim pamćenjem među navijačima Atlética....

27. travanj 2024 22:43