StoryEditorOCM
SportVEČERAS NA POLJUDU

Kakvi su odnosi snaga Hrvatske i Walesa? Sam Joško Gvardiol vrijedi gotovo koliko i cijela početna postava Velšana

Piše Frane Vulas/SD
25. ožujka 2023. - 15:56

Najskuplji hrvatski nogometni reprezentativac Joško Gvardiol sam vrijedi gotovo koliko i cijela početna postava večerašnjih protivnika ‘kockastih‘ reprezentacije Walesa. Prema Transfermarktu Gvardiol vrijedi 75 milijuna eura, a mnogi nogometni insajderi, menadžeri, predviđaju da će njegov transfer iz njemačkog RB Leipziga u neki od najjačih klubova Europe biti najskuplji nekog stopera u povijesti, da će doseći ili prijeći iznos od sto milijuna eura. S druge strane početna postava Walesa, barem onih prvih 11 koji se prema razgovorima s kolegama iz Walesa očekuju na početku utakmice, svi zajedno po Transfermarktu vrijede 89,5 milijuna eura.

Naravno, sve to treba uzeti i s dozom rezerve. Naime, gosti su u Split stigli bez svog na papiru najskupljeg igrača, mladog 21-godišnjeg napadača Nottingham Foresta Brennana Johnsona koji ‘piza‘ 30 milijuna eura. A od onih koji bi trebali zaigrati najskuplji je njegov klupski suigrač i vršnjak, bivši desni bek Liverpoola Neco Williams. Prema Transfermarktu on vrijedi 18 milijuna eura.

Međutim, i kod Hrvatske su vrijednosti nekih nogometaša doživjele pad, a koji je neminovan kako se karijere bliže svom kraju, u slučaju slabije forme, dugotrajnijih ozljeda... Pala je vrijednost Marcela Brozovića koji je sada procijenjen na 28 milijuna eura, Luka Modrić je isključivo zbog 37 godina na leđima vrijedan samo 10 milijuna eura... Za usporedbu, cijela momčad Hrvatske (s klupom) vrijedi 363,5 milijuna eura, a Walesa 146,3 milijuna.

19. travanj 2024 09:03