StoryEditorOCM
SportSTRELJAŠTVO

Lovačko društvo Diana organiziralo natjecanje na Žmirićima: apsolutni pobjednici član Lovne jedinice Škabrnja - Zemunik Donji

Piše Branko BOŽIĆ
26. lipnja 2023. - 15:25

Zadarsko Lovačko društvo "Diana" ove je nedjelje na strelištu letećih meta Žmirići, među svojim lovcima strijelcima organiziralo tradicionalno natjecanje u gađanju glinenih golubova. U međunarodnoj disciplini Trap, nastupila su trenutno 22 najspremnija strijelca, kako u pojedinačnoj teko i ekipnoj selekciji.Ponajbolji će predstavljati navedenu zadarsku udrugu na Županijskom natjecanju, koje će se na istom strelištu održati u nedjelju 16. srpnja, a s kojeg će pak ponajbolji zadarski strijelci nastupiti na državnom natjecanju sredinom mjeseca rujna.

Natjecanje majstora streljaštva na prigodan je način otvorio predsjednik "Diane" Ervin Mrkić Pestić, dok je naposlijetku najuspješnijim strijelcima kako u pojedinačnoj tako i u ekipnoj selekciji, medalje i pehare udjelila tajnica i osoba za provedbu LGO-a Anđela Krizman.

Kako bi sve štimalo na terenu pobrinuli su se članovi Povjerenstva za lovno sreljaštvo Armando Marin i Đuro Ivanović. Uz bok su im stali tehnički delegat Roko Pavić, glavni sudac u polju Zoran Krizman i njegov pomoćnik Luka Gambiraža. Navedenu lovnu manifestaciju na terenu potpomogli su i ovom prilikom čelnici zadarskog streljačkog društva "Lovac", koje inače gospodari s navedenim strelištem, predvođeni predsjednikom Marinkom Matešićem.

Premda strijelcima iznadprosječna ljetna vrućina nije išla na ruku, ipak su iznjedreni odlični rezultati. Posebno u pojedinačnoj i ekinoj konkurenciji blistali su strijelci iz mjesta Prkos iz obitelji Gospić, inače članovi Lovne jedinice Škabrnja-Zemunik Donji. Na tom tragu u pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto suvereno je osvojio Marko Gospić sa 22 boda. Za vratom mu je uz 21 bod puhao brat Elvis dok je treću poziciju sa 20 bodova osvojio Mate sin od Elvisa. Četvrti je bio Luka Gambiraža sa 17 bodova, peti Roko Gambiraža sa 15 bodova te šesti Ivan Rogoznica sa 11 bodova, sva trojica članovi lovišta Križ-Debeljak-Sukošan.

Među osam ekipa prvo mjesto osvojio je sastav Škabrnja-Zemunik Donji sa 90 bodova (Elvis, Marko, Mate Gospić). Drugi su bili strijelci ekipe Debeljak1 sa 74 boda (Tomislav Jerak, Josip Gambiraža, Luka Gambiraža), dok su treću poziciji priskrbili članovi ekipe Debeljak 2 uz 72 boda (Ivan Rogoznica, Roko Rogoznica, Mladen Medić).

29. svibanj 2024 08:36